Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení

Česká reprezentace do sedmnácti let završila letošní sezónu ve švédském Tranåsu Turnajem pětí zemí. Čeští mladíci celý turnaj ovládli stylem start - cíl.

Plzeňské barvy tentokrát hájili dva plzeňští hráči, jednalo se o dvě ofenzivní esa plzeňského dorostu - Matyáš Úbl a Antonín Klatovský.

Sraz všech zúčastněných byl v pátek 12. dubna na ČEZ stadionu na Kladně. Následně druhý den se celá výprava přestěhovala na sever Evropy.

Ve středu 17. dubna přišel na řadu první zápas, Češi se utkali proti Finsku. Svěřenci Pavla Patery se již v první třetině dostali do vedení, o které zkraje druhé periody přišli, avšak záhy si vzali vedení na svou stranu zpět, které již nepustili. Výsledkem toho byla výhra 6:3, ideální vstup do turnaje.

O den později se česká reprezentace utkala s druhou severskou zemí, proti domácímu celku se opakoval scénář z předchozího dne. Češi šli brzy do vedení, Švédové nicméně rovněž dokázali překlopit skóre na svou stranu. I proti třem korunkám ale Češi stav dokázali otočit. Po dobrém výkonu zvítězili 6:2, čímž si připsali další tři body na turnaji.

Proti Švýcarsku sehráli hráči se lvem na prsou nejvyrovnanější duel. Do třetice šli Češi do vedení, jenomže i tým ze země helvetského kříže skóre otočil. Ve druhé části dokázala česká reprezentace srovnat a krátce po startu třetí části trefil vítěznou branku Matěj Pekař.

Před posledním zápasem proti Slovensku měl český výběr den volna. Ve federálním derby měli svěřenci Pavla Patery od začátku více ze hry, skóre postupně navyšovali, výsledkem toho byla jasná záležitost, Češi zvítězili 6:0.

Matyáš Úbl zaznamenal na turnaji čtyři asistence, jeho parťák z Plzně Antonín Klatovský jednou rozvlnil síť, jeden gól posléze připravil.

Česká reprezentace vyhrála všechny čtyři duely, čímž celý turnaj opanovala. Druhé skončilo se šesti body Švédsko. Stejný počet bodů vybojovali i Finové se Švýcarskem, jen Slováci nezískali ani bod.

Matyáš Úbl
Matyáši, jak jsi byl rád, že sis mohl sezónu prodloužit v dresu národního týmu?
Samozřejmě mě i celý tým mrzelo, že jsme s klubem nedotáhli čtvrtfinále s Třincem. Nicméně pozvánka do reprezentace mi udělala velkou radost, jsem rád, že jsem si mohl ve Švédsku zahrát.

Jak bys popsal jednotlivé zápasy?
Všechny byly samosebou těžké, avšak ten proti Slovensku byl nejspíš nejjednodušší. Naopak zápas s domácími Švédy byl plný osobních soubojů a tempo hry bylo vysoké.

Ve čtyřech zápasech si zaznamenal čtyři asistence, spokojenost se svým výkonem?
Jsem spokojen, ale chtěl jsem vstřelit i branku. To se mi bohužel nepovedlo.

Turnaj jste ovládli celkem suverénně, navíc již třetí v sezóně! Hezké zakončení sezóny?
Jsme spokojení. Lepší zakončení sezóny jsme si nemohli přát.

S odstupem času, jak bys zhodnotil sezónu z plzeňského pohledu?
V základní skupině jsme skončili na třetím místě, čímž jsme se dostali do lepší skupiny do nadstavby a měli jsme jistotu play off. Tam se nám bohužel dařilo méně a v play off nám štěstí moc nepřálo. Věřím, že příští sezóna bude lepší.

Ty jsi byl po celý rok velmi produktivní, vyhovovala ti role lídra týmu?
Měl jsem více bodů z nahrávek než z gólů. Jsem rád, že to tam klukům z týmu padalo.

V play off jsi hrál po boku Adama Benáka, to byla vyloženě radost viď?
Vyloženě! Adam je můj velký kamarád a na ledě jsme o sobě věděli. Hráli jsme prakticky naslepo, což se následně promítlo i v bodech, které jsme sbírali.

Jak budeš v následujících týdnech od hokeje odpočívat?
Nejdříve si musím dát do pořádku školu, mám díky hokeji hodně zameškáno. Poté se do všeho vrhnu nanovo, budu si přidávat i individuální tréninky.

Matyáši, děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchu do příští sezóny!

FOTO: Ronald Hansel.


Související články

Cesta juniorů skončila v osmifinále. Trenér Vojan: O nějaké návaznosti z předchozích příprav a sezón nemohla být řeč

Sezóna juniorů 2024/25

Reprezentace U16 završila úspěšnou sezónu! Indián Kamas: Velká motivace nadále na sobě pracovat

Reprezentace U16

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení

Reprezentace U17

Dva indiáni míří na MS U18!

Reprezentace U18

Aktuálně na webu

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Merezhko a Archambault

Dvojité posílení! Do Plzně míří Igor Merezhko a Olivier Archambault

Jakub Klepiš

Útočné řady indiánů rozšíří zkušený útočník Jakub Klepiš