PLZ - ZLN 4:1 - Indiáni se vrátili na vítěznou vlnu!

Plzeň - Po návratu z Moravy se hokejisté HC Plzeň 1929 postavili dalšímu moravskému soku, tentokráte však před vlastními fanoušky. Hokejisté Zlína přijeli s cílem nějaký ten bod urvat, ale nakonec jim nebylo souzeno. Indiáni šli trpělivě za svým cílem a po zásluze se po třetí siréně radovali společně se svými příznivci z dalšího vítězství. Velký podíl na výhře modrobílých měl Radek Duda, který si připsal tři kanadské body a byl vyhlášen nejlepším hráčem na straně domácích.

26.kolo , út 30.11.2010, 17:30
HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín
4:1
2:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Jiří Hanzlík (Straka, Kovář), 19. Duda (Straka, Modrý), 37. Duda (Straka, Johnson), 54. Vostřák (Duda) - 13. Sýkora (Grof). Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:8, navíc Kubiš (ZLN) 5 min. + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 276. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC Škoda Plzeň Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Pitule, J. Heřman - Lev
PSG Berani Zlín Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, J. Ondráček

Komentář

Oba týmy během úvodních minut ubránily oslabení. Právě po skončení zlínské přesilovky se do šance tlačil Vlasák, ale z mezikruží nemířil přesně. Ten samý hráč pálil tvrdě od modré pro změnu v přesilové hře Plzně, jeho bombu zastavily Sedláčkovy betony. Půl minuty před vypršením početní převahy, ke konci 9. minuty už se ale domácí mohli radovat. Jiří Hanzlík využil příhru z poza brány a dostal indiány do vedení - 1:0. V 11. minutě mohla Plzeň svůj náskok ještě zvýšit. V oslabení se do šance řítil Duda, který skvěle předal puk Benákovi a ten střílenou příhrou hledal Kováře. Mladý indiánský bojovník však tečoval těsně vedle. O necelé dvě minuty později udeřil Zlín. Plzeň už byla v plném počtu, když Mazance překonal Tomáš Sýkora – 1:1. Dalšího gólu se diváci dočkali přesně v čase 18:50, kdy indiáni přečíslili hosty v poměru tři na jednoho. Puk do Sedláčkovy sítě umístil Radek Duda – 2:1. Lammers o chvíli později neuspěl, nastřelil pouze tyčku. A zdaleka to nebylo všechno. Zlín mohl hned vyrovnat, ale Holík neuspěl.

Hned v úvodní minutě druhé třetiny tvrdě pálil Hamrlík, Mazanec jeho bombu vykopl betonem. V plzeňské přesilovce měl velkou šanci Balán, ale tváři v tvář Mazancovi neuspěl. I v další početní převaze měli více ze hry paradoxně zlínští hokejisté. Indiáni se nemohli usadit v útočném pásmu, žlutomodří těžili z nepřesností domácích hráčů. Ivan Rachůnek zakončil své snažení v oslabení jedovatou střelou, kterou ukryl Mazanec v lapačce. Až po vypršení trestu hostujícího hráče se Plzeň dostala do šance. Konkrétně Dresler. Jím vyslaný puk však zamířil těsně vedle. Plzeň využila až čtvrtou přesilovku, kterou ve druhé třetině hrála. V čase 36:43 zvýšil indiánský náskok Radek Duda , který mířil přesně na vzdálenější tyč - 3:1. Zlín mohl ještě v poslední minutě náskok snížit, ale jeho hráči se proti Mazancovi prosadit nedokázali.

V přestávce mezi druhou a třetí třetinou byl přímo na střídačce ošetřován Jan Heřman. Zranění si přivodil v souboji na konci druhé dvacetiminutovky. Zápas pro něj tedy skončil bohužel velmi nešťastně. Ledové kolbiště opustil na nosítkách za potlesku ve stoje a skandování svého jména.

Zlínu se pochopitelně nelíbilo dvougólové manko, se kterým nastoupil do třetí třetiny. Proto se ho hned na jejím začátku pokusil umazat Sýkora. Ale Mazanec jeho střelu z prostoru mezi kruhy bezpečně pokryl. Na druhou stranu se rozjížděl Johnson, ale ani on neuspěl. I když téměř celý stadion už se radoval. Na konci 50. minuty Modrý krosčekoval Balán a poté vzápětí ještě jednou a byl rozhodčími poslán na čtyři minuty na trestnou lavici. Oslabení začali domácí dobře, drželi hráče z Valašska daleko od Mazance. Výbornou práci ve čtyřech odváděli především Dvořák s Vostřákem. Pavel Vosřák navíc korunoval své snažení v 54. minutě, když z trestu Modrého zbývalo třicet sedm vteřin, gólem na 4:1. Nutno však vypíchnout práci Radka Dudy, který Sedláčka vytáhl z brány, nahrál právě Vostřákovi a plzeňský ostrostřelec se už nemohl mýlit. Za chvíli si Radek Duda vychutnal potlesk na otevřené scéně podruhé. To když dvakrát obkroužil útočné pásmo, vyhnul se všem obráncům a ještě stihl ohrozit Sedláčka. Mladý zlínský gólman měl s jeho nenápadnou střelou co dělat. Zlínští už se na odpověď nezmohli.

Hokejisté tak se svými fanoušky mohli oslavit další vítězství a připsat si do tabulky velmi ale velmi důležité tři body.


Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň): "V utkání byly rozhodujícím jazýčkem na vahách přesilové hry. V minulých utkáních se nám příliš nedařily, ale dnes jsme dvě využili. Navíc jsme vítězství potvrdili krásnou brankou v oslabení. Honza Heřman musel odstoupit kvůli zlomenině nohy, bohužel to vypadá na delší absenci."

Rostislav Vlach (Zlín): "Co se týká výkonu, nemůžeme být spokojeni. Sice jsme dokázali soupeře střelecky předčít, ale ve využívání šancí byla lepší Plzeň, a proto vyhrála. Navíc jsme měli čtyřminutovou přesilovku, ale byly z ní spíš brankové příležitosti pro Plzeň. Kdybychom ji využili, utkání by v závěru ještě vypadalo jinak. Ze strany našich dvou přesilovkových pětek tam byla viditelná laxnost."

Fotogalerie

Související články

Za první polovinou základní části se spustí opona, přijede Zlín!

Preview

Radek Duda už neplatí za vrchního spalovače

Ohlasy

Aktuálně na webu

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

Přípravné období

Plzeň odstartovala přípravu! Znám je i rozpis přípravnách duelů