Střelecká převaha nestačila, dorost ve čtvrtfinále znovu ztrácí

Čtvrtfinálové série mezi Plzní a Třincem se přesunula na západ Čech. Ve třetím duelu byl v sázce postupový mečbol, jelikož po úvodních dvou zápasech byl stav série 1:1.

ČF3 , pá 22.3.2024, 17:00
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec
2:5
0:1, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 38. Klatovský (Ad. Benák, Úbl), 47. Úbl (M. Mašek, Klatovský) – 12. Hebar (Mrtka, Hrček), 33. Morcinek (Rybnikár, Hladoník), 34. Hrček (Hebar, Řípa), 58. Weiss (Hebar, Rybnikár), 60. Rybnikár (Švančara, Holub).
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 2:3, 2:5.
Rozhodčí: Barek, Zeliska – Žídek, Sýkora.
Vyloučení 2:7
Využití 0:0
Střely na branku 51:25
Diváci 144
HC Škoda Plzeň Houdek (34. Poustka) – Kamas, M. Mašek, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A), Hanzlík – Fodor, Ad. Benák, Úbl – Klatovský (A), Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.
HC Oceláři Třinec Skácel (Čelko) – Mrtka, Holub (A), Kaleta, Byrtus, Niemczyk, J. Marek – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Hrček, Řípa (A), Hladoník – Morcinek, J. Polášek, Řehák – Makula, Hebar.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
JménoStřInkZásÚsp
Štěpán Houdek1531280,00
Eliáš Poustka808100,00

Komentář

Hned po 22 vteřinách mohli jít domácí do vedení. Matyáš Úbl z pravého křídla našel na ose hřiště Adama Benáka, který si najel až před Skácela, tomu naznačil kličku, poté ale puk neuklidil do poloprázdné brány. První jmenovaný to vzal v polovině třetí minuty již na sebe, jeho pokus ovšem zastavila branková konstrukce. Škoda byla v úvodu jasně lepší, další možnost měl obránce Jiří Kamas, který dostal nabito, jeho rána ovšem skončila jen v rukavici brankáře. Jenomže jak to občas bývá, nedáš - dostaneš, Třinec z ojedinělé šance se dostal se štěstím do vedení. Mrtka posílal puk od mantinelu na náhodu před branku, od brusle plzeňského obránce se hrací předmět přívětivě odrazil proti hokejce Andreje Hebara, který ostrou ranou nedal Houdkovi šanci zasáhnout. Benák s Úblem posléze opět zahrozili před svatyní Skácela, ten nicméně nadále podával velmi solidní výkon, po dvaceti minutách tak vedli hosté nejtěsnějším možným rozdílem.

Zkraje druhé periody Třinec své vedení zdvojnásobil, avšak kvůli zjevnému kopnutí nebyla branka správně uznána. Na druhé straně stráně zkoušel své štěstí opět Matyáš Úbl, který si našel prostor na levém kruhu, maskovaný muž Třince na poslední chvíli zasáhl svým betonem. Indiáni byli nadále lepším celkem, v polovině zápasu měl gól na hokejce Jan Fodor, který se uvolnil na ose hřiště, z ideální pozice ovšem těsně minul. A domácí to mohlo mrzet trojnásob. Ve 33. minutě totiž Štěpán Houdek neudržel ránu Rybnikára, agilní Filip Morcinek následně dorazil kotouč za jeho záda. Uběhlo pouhých 44 vteřin a hosté znovu trestali. Plzeňský brankář opět jen vyrazil ránu Hebara, tentokrát byl připraven k dorážce Jan Hrček. Až dvě minuty před koncem Plzeň odčarovala kouzlo Skácela, Úbl od zadního mantinelu našel Adama Benáka, který z otočky nahazoval puk před branku, kde ho za záda gólmana usměrnil Antonín Klatovský.

Zkraje závěrečného dějství Třinec sázel na poctivou defenzivu a Škoda to měla vepředu hodně složité. Adam Benák si přece jen ale našel ideální prostor ke střele, ovšem mezeru mezi betony netrefil. Z následného vhazování už ale přišla kontaktní branka. Antonín Klatovský vyhrál buly v útočné třetině, odražený kotouč si následně našel Matouš Mašek, který pocukrovanou přihrávkou našel před zcela prázdnou bránou Matyáše Úbla. Martin Černý měl poté na hokejce vyrovnání, jeho ránu ovšem skácel vyrazil svou vyrážečkou. Nedlouho poté Jakub Slováček nabral rychlost, dostal vynikající přihrávku, následně ale sám před gólmanem těsně minul bránu. Tři minuty před koncem sáhla plzeňská střídačka k risku bez brankáře, to se ovšem nepovedlo. Naopak prázdnou domácí klec trefili Matěj Weiss a Michal Rybnikár. Škoda prohrála 2:5 a zítra bude hrát o vrácení série zpět na třinecký led.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Těžko se mi utkání hodnotí, jelikož jsme utkání nezvládli. Byli jsme po devadesát procent času v zápase opticky lepší, hlavně v první třetině, avšak nedali jsme góly. Navíc jsme udělali individuální chyby, nebyli jsme důslední před naší i soupeřovou bránou, nechodili jsme do prostoru, kde to bolí. Také nám vůbec nevyšly přesilové hry, Třinec celý zápas odehrál velice chytře.“

Fotogalerie

Aktuálně na webu

Reprezentace U16

Reprezentace U16 završila úspěšnou sezónu! Indián Kamas: Velká motivace nadále na sobě pracovat

Jakub Pour odchází

Jakub Pour se podruhé během své kariéry loučí s Plzní

Reprezentace U17

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení