Dorost sedmi góly sestřelil Přerov, zítra se rozhodne!

Osmifinálová série Extraligy dorostu pokračovala druhým zápasem na plzeňském ledě. První zápas indiáni prohráli, nyní si však šli od první minuty za vyrovnáním série.

OF2 , pá 15.3.2024, 17:00
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - HC Zubr Přerov
7:0
3:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Benák (Kamas, Úbl), 3. Slačík (Benák), 5. Úbl (Reisnecker, Benák), 39. Úbl (Benák, Kamas), 41. Úbl (Benák, Slačík), 52. Tománek (Fodor, Mašek), 57. Slačík (Benák, Úbl).
Průběh utkání: 0:0, 7:0.
Rozhodčí: Svobodová, Zeliska – Štěpánek, Černohlávek.
Vyloučení 5:5
Využití 0:0
V oslabení 1:0
Střely na branku 48:19
Diváci 83
HC Škoda Plzeň Houdek (Poustka) – M. Mašek, Kamas, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), M. Černý (A) – Slačík, Ad. Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Klatovský (A), Bělík, Fehér – Slováček, Křepel.
HC Zubr Přerov Šejba (J. Trnka) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar – Došlík, Koudela (A), Dobřecký (C) – L. Mátl, Kurial, Frnka – Vlk.

Komentář

Škoda byla do zápasu posílená Adamem Benákem, který v letošní sezóně hrál za plzeňský A tým a juniorku, věkem je však stále dorostenec. A jeho genialita se hned ukázala. Hned po 25 vteřinách získal Adam Benák puk na pravém kruhu, poté si s ním popojel na osu hřiště, odkud vykouzlil fantastický švih k tyči. Přerov si posléze zahrál početní výhodu, jenomže místo vyrovnání znovu udeřili indiáni. Benák tentokrát skvěle napadal za brankou soupeře, puk se přívětivě odrazil k Davidu Slačíkovi, jenž se ranou pod břevno nemýlil. Na konci páté minuty to již bylo o tři branky. Benák tentokrát od zadního mantinelu našel na modré čáře Bena Reisneckera, jehož pokus Šejba jen vyrazil a pohotový Matyáš Úbl z hranice brankoviště dorazil kotouč do sítě. I hosté měli svou velkou šanci, po hezké žabičce byl zcela sám před Houdkem Lukáš Mátl, plzeňský brankář se ovšem prezentoval povedeným zákrokem. Na druhé straně hrozil z pravého kruhu Matěj Tománek, skóre se však neměnilo. V závěru ještě pálil Fodor s Reisneckerem, jenomže Šejba již byl pozorný. Po dvaceti minutách tak vedla Škoda 3:0.

Prostřední část začali lépe hosté, hned po pár vteřinách ujel domácí obraně Koudela, jeho únik ale Houdek dokázal pokrýt. Z protiútoku nejprve zahrozil Ben Reisnecker, který si nabruslil až před gólmana, ten jeho pokus pouze vyrazil, avšak záhy dorážející Jan Fodor minul branku. O minutu později jel sám na Šejbu i David Slačík, ale ani on si nevedl o poznání lépe. Nedlouho poté byl sám na levém kruhu Jan Fodor, forvard Škody mířil na bližší tyč, tu měl maskovaný muž Přerova dobře pokrytou. V polovině zápasu Slačík ve vlastním oslabení skvěle získal kotouč pro své barvy, následně střílel od modré čáry Jiří Kamas, obránce Škody leč trefil jen prostředek brány. Na opačné straně na sebe vzal odpovědnost po rychlém brejku Tadeáš Pala, Houdek nicméně nadále držel čisté konto. Ve vyložené šanci následně neuspěl ani Antonín Klatovský, který byl sám na levém kruhu. Až v samotném závěru Adam Benák našel na brankou Matyáše Úbla, který si posléze vybruslil před ní, svou první ránou ještě neuspěl, z dorážky už se ovšem nemýlil. Po čtyřiceti minutách tak Škoda již vedla o čtyři branky.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky přišla nádherná kombinace celého prvního útoku! Slačík rozehrál kotouč na levou stranu, kam si najel Adam Benák, ten posléze krásnou přihrávkou našel před zcela prázdnou bránou Matyáše Úbla, který tím završil svůj čistý hattrick. Filip Vlk se posléze snažil o čestnou branku soupeře, avšak svou lapačkou parádně zasáhl Štěpán Houdek. Matěj Tománek si zase všiml dobře rozjetého Jiřího Maxy, který měl prostor na levém kruhu, posléze ale trefil jen připravenou rukavici brankáře Přerova. Škoda měla zápas nadále plně pod kontrolou, Benák v další příležitosti krásně od zadního mantinelu našel před brankou Úbla, který si již položil brankáře, poté ale pod ním nedokázal zamést kotouč do branky. Nedlouho poté už se indiáni přesto znovu prosadili. Mašek na modré čáře oslovil svého spoluhráče Jana Fodora, který si vylepšíl svou střeleckou pozici, aby záhy jeho pokus tečoval do šibenice Matěj Tománek. Sedmou branku měl po krásné práci Slováčka na hokejce Křepel, ostrou ranou nicméně minul zařízení. Tížené branky se indiáni přesto dočkali. Tři a půl minuty před koncem Benák opět rozdával radost, když z pravé strany našel před brankou hokejku Davida Slačíka, jenž se nadvakrát proti Šejbovi dokázal prosadit. Škoda ve druhém zápase na svém ledě rozdrtila Přerov vysoko 7:0, rozhodující třetí zápas je na programu zítra od 13:00.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme začali jak z pohádky. Výkon jako den a noc oproti tomu, co jsme předváděli v posledních zápasech. Měli jsme štěstí, že jsme z první střely dali gól, ve třetí jsme vedli již 3:0, lepší začátek jsme nemohli mít. Až na chvilkový výpadek v první třetině jsme odehráli slušné utkání. Dneska naši hráči dokázali, že hokej hrát opravdu umí.“

Aktuálně na webu

Reprezentace U16

Reprezentace U16 završila úspěšnou sezónu! Indián Kamas: Velká motivace nadále na sobě pracovat

Jakub Pour odchází

Jakub Pour se podruhé během své kariéry loučí s Plzní

Reprezentace U17

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení