Dorost první zápas v Přerově těsně prohrál, v pátek se hraje v Plzni!

Netradičně již od půl druhé odstartovala letošní cesta play off pro plzeňské dorostence. První duel se hrál na ledě Přerova, domácí ho zvládli vyhrát těsně 2:1. V pátek budou indiáni bojovat o srovnání série na svém ledě.

OF1 , st 13.3.2024, 13:30
Zimní stadion Přerov
HC Zubr Přerov - HC Škoda Plzeň
2:1
0:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: Vlk (Koudela, Mozr), 55. Koudela (Vlk) – 55. Tománek (Fodor, Reisnecker).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1.
Rozhodčí: Janda, Šutara – Horák, Lainka
Vyloučení 4:7
Využití 1:1
Střely na branku 25:33
Diváci 195
HC Zubr Přerov Šejba (J. Trnka) – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar – Vyroubal, Koudela (A), Dobřecký (C) – L. Mátl, Kurial, Frnka – Vlk.
HC Škoda Plzeň Houdek (Poustka) – Mašek, Kamas, Hanzlík, Reisnecker, Kocek (C), Černý (A), Boskovic - Slačík, Klatovský (A), Úbl - Fodor, Maxa, Tománek - Slováček, Bělík, Fehér - Křepel.

Komentář

Začátek utkání se nesl ve vyrovnaném duchu, indiáni poprvé zahrozili v přesilové hře, kdy nebezpečně vystřelil z první Matěj Tománek, Šejba se ovšem proti jeho pokusu stačil přesunout. Domácí odpověděli samostatným nájezdem, obraně Škody ujel Filip Vlk, pod padajícím Štěpánem Houdkem ovšem puk do sítě nedostal. Hned o minutu později měla podobnou šanci i Plzeň. Šimon Bělík se rovněž dostal do úniku, forvard modrobílého celku zvolil střelu pod horní tyčku, Šejba však zasáhl svou lapačkou. Po dvaceti minutách tak platil nadále bezbrankový stav.

Prostřední dějství odšpuntoval Matyáš Úbl, který využil chyby Pohanky na modré čáře, domácího brankáře ovšem ve velké příležitosti neprostřelil. V polovině zápasu měl první branku na hokejce i Antonín Klatovský, který se zmocnil odraženého kotouče, maskovaný muž Přerova jeho pokus stihl vykopnout svým betonem. Na druhé straně od zadního mantinelu Frnka oslovil Švejcara, ten ovšem hrací předmět poslal jen do tyče. Až ve 35. minutě se poprvé měnilo skóre. V početní výhodě si najel před branku Filip Vlk, jenž rychlou střelou poslal puk do sítě.

Škodovka mohla srovnat na začátku poslední dvacetiminutovky, Jan Fodor byl sám na hraně brankoviště, proti jeho pokusu ale zase skvěle zasáhl Šejba. Neuspěl ani Matyáš Úbl, který dorážel z kruhu. Hosté stupňovali svůj tlak, Adam Fehér byl taktéž sám v útočné třetině, nicméně brankář Přerova nadále předváděl obdivuhodný výkon. Nevyužité šance Západočechy mohly mrzet dvojnásob, jelikož šest minut před koncem domácí zdvojnásobili své vedení. Filip Vlk našel před Houdkem hokejku Filipa Koudely, který nadvakrát dorazil puk do sítě. Jenomže ještě ve stejné minutě se konečně prosadila i Škoda a zase bylo drama. Fodor oslovil mezi kruhy volného Matěje Tománka, který střelou k tyči poslal kotouč na místo určení. Více toho ale indiáni nestihli, první zápas osmifinálové série tak ztratili, v Přerově prohráli 1:2.


Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): „Dlouho se hrálo bez branek. Drželi jsme se plánu a podařilo se nám dát důležitý první gól, což nám pomohlo dovést utkání do vítězného konce. Série je ale pořád otevřená, pojedeme do Plzně a porveme se o další bod.“

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Nepovedlo se nám dostat se do zápasu, jak jsme chtěli. Větší energii a nasazení jsme měli až dvě minuty před koncem, kdy to bylo podle našich představ. Do té doby nebyl výkon úplně ideální. Zápas play-off se hraje srdcem, odvahou a bojovností, což jsme dneska nepředvedli.“

Aktuálně na webu

Reprezentace U16

Reprezentace U16 završila úspěšnou sezónu! Indián Kamas: Velká motivace nadále na sobě pracovat

Jakub Pour odchází

Jakub Pour se podruhé během své kariéry loučí s Plzní

Reprezentace U17

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení