Po druhém dni domácího turnaje je rozhodnuto, vítězem se stane Škoda Plzeň!

V sobotu v ranních hodinách pokračoval druhý den mezinárodního turnaje kategorie U17. Do akce se znova dostala celá šestice mužstev, pojďme se nyní podívat na všechny sobotní výsledky, které již rozhodly o prvním místu.

HC Dukla Jihlava – Újpesti TE 6:5
Maďarský celek oba páteční duely prohrál, s vírou za prvními body začal dobře a v první třetině dokázal otočit nepříznivý vývoj na svou stranu. Dukla ve druhé třetině kontrovala, leč Újpesti ještě do konce prostředního dějství vstřelilo tři branky a po čtyřiceti minutách vedlo 5:4. Jenomže ani tento náskok nestačil. Nejprve český celek zásluhou Chvátala dokázal srovnat a v polovině třetí periody vstřelil vítěznou branku Oliver Fink.

Branky a nahrávky: 4. Adamec, 23. Tomica (Podroužek, Nejedlý), 26. Nejedlý (Fink), 31. Chvátal (Pešl), 48. Kouba (Fink), 50. Fink (Nejedlý) - 14. David (Osztoics), 16. Hermann, 32. Mayer, 33. Brehel, 40. Mayer.


ERC Ingolstadt - Kölner Haie 6:7
Duel dvou německých soupeřů přinesl fantastickou podívanou. Když krátce po startu druhé třetiny zvýšil Michalik náskok Kolínu již na rozdíl čtyř branek, zdálo se hotovo, avšak opak byl pravdou. Ingolstadt ještě ve druhé třetině stačil skóre srazit na rozdíl jediné trefy. I v poslední části se hrál útočný hokej, o třech bodech pro Kolín nakonec rozhodl svou druhou trefou Aul v 59. minutě. Nicméně hvězdou zápasu byl bezesporu Philipp Winkler, který zaznamenal čtyři branky a jednu ještě stihl připravit.

Branky a nahrávky: 27. Reinwald (Winkler), 34. Steihnhauser, 38. Wikler (Reinwald, Lebsak), 39. Winkler (Reinwald), 57. Winkler, 59. Winkler (Geppert, Reinwald) - 14. Brandt (Wendijk, Kottner), 16. Brandt (Wendijk), 16. Battmer (E. Thiel), 25. Michalik (Horn), 30. Aul (Fürst, Wâchter), 51. Kottner, 59. Aul.


HC Litvínov - HC Škoda Plzeň 3:6
Souboj Litvínova s Plzní byl přímou konfrontací o první místo v tabulce. Lépe do utkání vstoupili Západočeši. Hned po osmnácti vteřinách šli do vedení zásluhou trefy Matyáše Úbla. V páté minutě zdvojnásobil vedení Matěj Tománek, avšak Verva se nevzdala. Díky dvou trefám v početních výhodách ve třetí třetině srovnala stav na 3:3, ale konec přece jen patřil indiánům. V posledních deseti minutách zápasu se prosadili hned třikrát a svého soka porazili 6:3.

Branky a nahrávky: 22. Sedláček (Honzík), 26. Bozseník (Trefný, Peroutka), 48. Polka (Babka, Čermák) - 1. Úbl (Slováček, Klatovský), 6. Tománek, 24. Maxa (Mašek), 50. Tománek (Šulan, Maxa), 53. Kocek (Chasák, Pitter), 60. Fodor (Šulan, Tománek).


Kölner Haie - Újpesti TE 4:2
Dlouho se čekalo na první branku mezi těmito celky. Až čtyři minuty před koncem druhé třetiny se poprvé ocitl puk v brance. Wächter si počínal chladnokrevně na brankovišti, když dorazil Brandtovu střelu. Maďarský celek se pokoušel odpovědět, avšak místo toho se Němcům povedlo zkraje třetí třetiny náskok zdvojnásobit, šikovně Kottnerovu střelu tečoval Erik Michalik. O chvilku později sice snížil pohotovou dorážkou Mayer, avšak Kolín dvěma góly opět odskočil. Újpesti přesto neřeklo poslední slovo, Mayer s Néhmedem snížili zase na rozdíl jediné trefy, více toho ale nestihlo. I po čtvrtém zápase tak Újpesti stále čeká na svůj první bod na turnaji.

Branky a nahrávky: 36. Wächter (Brandt), 44. Michalik (Kottner), 47. Wendijk (Wächter, Aul), 48. Brandt - 44. Mayer (Tamási, David), 51. Mayer (David, Sárközi), 60. Néhmed (Brehel, Hermann).


HC Škoda Plzeň - ERC Ingolstadt 8:0
Zápas Davida s Goliášem, i tak by se dal nazvat souboj mezi Plzní a německý Ingolstadtem. Hráči Škodovky byli od první minuty jasně lepším celkem a na branku Erwina Beyera se hrnul jeden útok za druhým. Už po první třetině vedli indiáni o tři branky, dvě z nich vstřelil obránce Jakub Matějka. Ani ve druhé periodě plzeňský express nezastavoval, výsledkem byly další čtyři trefy, paradoxem je, že hned tři padly v rozmezí 35 vteřin. Závěrečné dějství se prakticky již jen dohrávalo, Plzeň svého soupeře přejela vysoko 8:0 a již v sobotu předčasně slaví prvenství na turnaji.

Branky a nahrávky: 6. Matějka (Slováček), 8. Křepel (Reisnecker), 8. Matějka (Belík), 25. Fehér (Křepel), 38. Sokol (Přibyl), 39. Brož (Sokol), 39. Bartuška (Slováček, Mašek), 57. Hanzák (Fehér, Hanzlík.


HC Dukla Jihlava - HC Litvínov 5:8
Poslední zápas sobotního dne mohl rozhodnout o vítězi turnaje a taky se tak stalo, Plzeň totiž již mohla sesadit jen Jihlava, ta ovšem na Litvínov v divoké přestřelce nestačila, když prohrála 5:8. Do utkání vstoupila lépe Verva, avšak Dukla dokázala rychle dohnat dvoubrankovou ztrátu, nicméně ve druhé polovině první třetině vstřelili Severočeši další tři branky, čímž zápas nejspíše zlomili. Mužem zápasu byl bezesporu litvínovský útočník Jonáš Bednařík, který z osmi tref zaznamenal hned čtyři góly!

Branky a nahrávky: 6. Hrodek (Tomica), 7. Adamec (Chvátal, Katolický), 29. Chvátal (Katolický, Adamec), 39. Adamec (Katolický), 50. Chvátal (Adamec) - 1. Bednařík (Koky), 5. Vesecký (Sedláček), 12. Bednařík, 17. Schlosser (Trefný), 20. Sedláček (Trefný), 28. Bednařík (Koky, Peroutka), 48. Peroutka, 59. Bednařík (Peroutka, Břenda).


Aktuální pořadí:

Tým Skóre Body
Plzeň 23:8 12
Litvínov 23:13 9
Jihlava 18:18
6
Kölner Haie 14:15 6
ERC Ingolstadt 10:22 3
Újpesti TE 12:24 0


Následující program turnaje:

Neděle 6. srpna
09:15 Kölner Haie – HC Verva Litvínov (LOGSPEED CZ Aréna)
9:30 ERC Ingolstadt – Újpesti TE (malá hala)
12:30 HC Škoda Plzeň – HC Dukla Jihlava (LOGSPEED CZ Aréna)


Související články

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Adam Benák

Letošní sezóna dorostu? Jak na horské dráze! Cesta skončila ve čtvrtfinále

Sezóna dorostu 2023/24

Nově se rodící tým dorostu bere bronz z Memoriálu Jana Marka!

Bronzoví dorostenci

Cesta juniorů skončila v osmifinále. Trenér Vojan: O nějaké návaznosti z předchozích příprav a sezón nemohla být řeč

Sezóna juniorů 2024/25

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!