Mezinárodní turnaj dorostu má za sebou první den, Škoda Plzeň zatím o skóre druhá

V pátečních devět hodin ráno odstartoval v Plzni třetí ročník Mezinárodního turnaj dorostu v ledním hokeji pod záštitou primátora města Plzně. Jako první šla do akce domácí Škodovka a německý Kolín nad Rýnem. Celkově první den přinesl zajímavé výsledky, pojďme si je zopakovat.

HC Škoda Plzeň - Kölner Haie 3:2
Turnaj zahájila domácí Škodovka, která se na úvod střetla s Kolínem. Lépe utkání začali domácí, paradoxně ale to byli oni, kdo jako první inkasovali. Z početní výhodě se trefil Aul. Škoda nicméně bleskově odpověděla zásluhou Matyáše Úbl a šest vteřin před koncem úvodního dějství otočil ranou od modré čáry Jiří Kamas. Ve druhé dvacetiminutovce branka nepadla. V té třetí nejprve zdvojnásobil plzeňsé vedení Jiří Maxa, hostům se povedlo zásluhou Thiela ve vlastním oslabení jen upravit skóre na konečných 3:2.

Branky a nahrávky: 10. Úbl (Kocek, Maxa), 20. Kamas (Klatovský, Úbl), 47. Maxa (Reisnecker) – 8. Aul (Müller), 58. Thiel (Kottner, Stock).


HC Verva Litvínov - Újpesti TE 10:2
Zápas byl v úvodních minutách vyrovnaný, hrál se opatrný hokej, až v deváté minutě poprvé rozvlnil síťku v brance litvínovský Trefný. Maďarský celek ve 26. minutě dokázal snížit na 1:3, chytil druhý dech, avšak drama ze zápasu nakonec nebylo. Ještě v prostředním dějství vstřelili Severočeši další čtyři branky a po čtyřiceti minutách vedla Verva již 7:1. Góly nepřestaly padat ani v poslední třetině, výsledkem toho byla přesvědčivá výhra 10:2. Hrdinou zápasu byl Jindřich Koky, který zaznamenal hned šest (!) bodů (2+4).

Branky a nahrávky: 9. Trefný, 18. Bednařík (Koky), 23. Bednařík (Koky), 30. Trefný (Polka), 35. Koky (Bednařík, Peroutka), 37. Čermák (Polka), 40. Peroutka (Bednařík, Koky), 55. Koky (Peroutka), 56. Sedláček (Dostál, Trefný), 58. Peroutka (Koky) - 26. Osztoics (Rapos, Prém), 47. Lászlóffy (Osztoics).


HC Dukla Jihlava - ERC Ingolstadt 3:4
Lépe do utkání vstoupil obhájce loňského prvenství z Jihlavy, která zásluhou Olivera Finka šla jako první do vedení. Mimo jiné právě Fink byl minulý rok zvolen nejlepším útočníkem celého turnaje. Na startu druhé půle ale německý celek našel odpověď. Avšak Hrodek za minutu vrátil Jihlavě ztracené vedení, ani tentokrát ho neudrželi, ba navíc Ingolstadt ve druhé periodě zásluhou Rudiho a Raucha utkání dokonale otočil. Dukla se nevzdala, Koníř zase srovnal, leč utkání do prodloužení nakonec nedoputovalo, krátce před koncem po rychlém brejku vypálil zprava Wikler, který tak rozhodl o třech bodech pro Ingolstadt.

Branky a nahrávky: 7. Fink (Nejedlý), 24. Hrodek (Ratushniak), 44. Koníř - 23. Grünes (Trew), 27. Rudi (Trew), 36. Rauch (Ladusch), 56. Winkler (Reinwald, Geppert)


HC Škoda Plzeň - Újpesti TE 6:3
Obě mužstva vstoupila do svého druhého utkání opatrnou nohou. Až v polovině první periody se s góly roztrhl pytel. Během tří minut skórovala Škoda hned třikrát a vypracovala si slušný náskok. Maďarský celek ale během jediné minuty dvakrát kontroval a po první třetině bylo vše otevřené. V prostředním dějství už nicméně kralovala Škoda, vsítila další tři branky. V posledním dějství už hosté jen kontrovali na konečných 6:3. Hrdinou večera byl Adam Fehér, který vsítil hattrick.

Branky a nahrávky: 10. Přibyl (Křepel), 10. Fehér (Hanzák, Winter), 13. Fehér (Hanzák), 30. Fehér (Winter, Šulan), 37. Hanzák (Winter, Fehér), 39. Sokol (Fiala) – 17. Lászlóffy, 17. Brehel (Rapos), 59. Lászlóffy (Mayer)..


HC Verva Litvínov - ERC Ingolstadt 4:0
I do druhého utkání vstoupila Verva pravou nohou, v šesté minutě jí poslal do vedení Čermák a v poslední minutě úvodního dějství si pro sebe vyhrál buly Jan Trefný a záhy zasunul puk mezi betony brankáře. V prostředním dějství byla k vidění jediná branka, po hezké přihrávce Honzíka od zadního mantinelu pálil Jindřich Koky. Hráči německého celku se tentokrát neprosadili. nakonec prohráli 0:4, poslední trefu zaznamenal znovu Lukáš Trefný. Litvínov má stejně jak domácí Škoda po prvním dni na svém kontě šest bodů.

Branky a nahrávky: 6. Čermák (Bozseník), 20. Trefný, 27. Koky (Honzík), 55. Trefný (Dostál), 56.


Kölner Haie - HC Dukla Jihlava 1:4
V posledním pátečním utkání proti sobě nastoupila dvě poražená mužstva a lépe začali hráči Jihlavy, který šli do vedení hned v úvodní minutě zápasu. Po hezké kombinaci mířil do černého Koníř. I ve druhé třetině padla jediná branka, tentokrát to vzal na sebe Petr Hodpodka, V poslední třetině ale hráči Kolínu zadělali na drama, když se ve 47. minutě trefil parádně z levého kruhu Battmer. Naději na zvrat nicméně odmítl Dominik Koníř, který zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Prázdnou bránu ještě trefil minutu před koncem Hospodka, Jihlava bere na turnaji první výhru.

Branky a nahrávky: 47. Battmer (Aul) - 1. Koníř (Hospodka, Kubas), 25. Hospodka (Beraczka), 56. Koníř (Beraczka, Brožek), 59. Hospodka.


Aktuální pořadí:

Tým Skóre Body
Litvínov 14:2 6
Škoda Plzeň 9:5 6
Dukla Jihlava 7:5 3
ERC Ingolstadt 4:7 3
Kölner Haie 3:7 0
Újpesti TE 5:14 0


Následující program turnaje:

Sobota 5. srpna
09:45 HC Dukla Jihlava – Újpesti TE (malá hala)
09:45 ERC Ingolstadt – Kölner Haie (LOGSPEED CZ Aréna)
13:00 HC Verva Litvínov – HC Škoda Plzeň (LOGSPEED CZ Aréna)
15:45 Kölner Haie – Újpesti TE (malá hala)
18:30 HC Škoda Plzeň – ERC Ingolstadt (LOGSPEED CZ Aréna)
18:45 HC Dukla Jihlava – HC Verva Litvínov (malá hala)

Neděle 6. srpna
09:15 Kölner Haie – HC Verva Litvínov (LOGSPEED CZ Aréna)
9:30 ERC Ingolstadt – Újpesti TE (malá hala)
12:30 HC Škoda Plzeň – HC Dukla Jihlava (LOGSPEED CZ Aréna)


Související články

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Adam Benák

Letošní sezóna dorostu? Jak na horské dráze! Cesta skončila ve čtvrtfinále

Sezóna dorostu 2023/24

Nově se rodící tým dorostu bere bronz z Memoriálu Jana Marka!

Bronzoví dorostenci

Cesta juniorů skončila v osmifinále. Trenér Vojan: O nějaké návaznosti z předchozích příprav a sezón nemohla být řeč

Sezóna juniorů 2024/25

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!