KAO-PLZ 2:3sn - Plzeň opět vítězně!

Plzeň - Další výhru za dva body si na své konto připisují indiáni. Branky začaly padat až v závěrečné dvacetiminutovce, domácí se vždy dostali do vedení. Svěřenci kouče Jelínka se ale nevzdali a brankami Tomáše Pituleho a Radka Dudy dokázali střetnutí poslat do prodloužení. A protože ani to nerozhodlo, přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Jaroslav Hlinka, který tak pro Západočechy vybojoval další cenný bod!

ET2 , čt 18.8.2011, 18:00
Oulun Energia Areena
Kärpät Oulu - HC Škoda Plzeň
2:3sn
0:0, 0:0, 2:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 42. Vondrka (Junttila, Huml), 55. Kemppainen (Koskenkorva, Ohtamaa) - 43. Pitule, 58. Duda (Hanzlík, Straka), 65. Hlinka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 758. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Kärpät Oulu Hostikka - Lehtonen, Mäntymaa, Mikkola, Eklund, Ohtamaa, Niemelä, Lehto, Pokka - Vondrka, Huml, Junttila - Salomäki, Saarenheimo, Haataja - Koskenkorva, Kemppainen, Alikoski - Korkiakoski, Komulainen, Körkkö
HC Škoda Plzeň Svoboda - Hanzlík, Kinrade, Kaberle, St. Pierre, Frolo, Jeřábek, Dresler - Straka, Kovář, Duda - Vlasák, Hlinka, Kratěna - Johnson, M. Heřman, Dvořák - Pitule, Petruška, Mrňa

Komentář

První zápas na finském turné začal spíše takovým oťukáváním z obou stran. Trochu oživení do opatrného hokeje přineslo až vyloučení Petrušky, domácí však z nabídnuté početní výhody nevytěžili prakticky nic. Po chvilce se karta obrátila, indiáni působili v dané herní disciplíně lépe, výsledek byl ovšem stejný. V závěru úvodního dějství si ještě soci stejné situace vyměnili, skórem se ovšem nikomu pohnout nepodařilo, přestože se Haataja v oslabení dostal až před Svobodu.

Prostřední pasáž hry začali Západočeši na výbornou a donutili svého soka dvakrát si dopomoci za hranicemi pravidel. Ovšem jak pokus Hlinky, tak Straky či St. Pierra a Hanzlíka za zády připraveného Hostikka neskončil. Ten se navíc vyznamenal i při pohledné kombinaci Straky s Kratěnou. Svoboda měl rozhodně méně práce, přesto si musel dávat pozor na Lehtonena a Haataju v oslabení. Diváci, kteří se těšili o přestávce na branky, museli ale čekat dále.

A nakonec se dočkali brzy. Po osmašedesáti vteřinách poslední dvacetiminutovky se po přihrávce Junttileho prosadil Michal Vondrka – 1:0! Domácí si začali více věřit, začali být aktivnější, jenže zapomněli na zadní vrátka. Všem totiž ujel po minutě a půl Tomáš Pitule a po zranění ruky se vrátil gólově - 1:1! Vývoj kry tak pokračoval v dosavadním tempu, Plzeň byla aktivnější. Ovšem ani dvě početní výhody hostům na vstřelení branky nestačilo, naopak, dvě vteřiny před vypršením trestu Eklunda potrestal indiány Joonas Kemppainen – 2:1! Ani to ale svěřence kouče Jelínka nezlomilo, přestože měli pouze necelých šest minut na vyrovnání. Snaha se vyplatila. Straka posunul na Hanzlíka, ten nalezl Radka Dudu, jenž překonal výborného Hostikku. V prodloužení nejprve zahrozili domácí, ale Svoboda rozhodnout domácím nedovolil. Dvakrát svou střelou neuspěl ani Vlasák. A když Hlinka zasouval kotouč mezi betony gólmana soupeře bez efektu, přišly na řadu nájezdy. V těch jelo hned pět českých hráčů. Na domácí straně neuspěli Vondra s Humlem a dnes velmi aktivní Haataja, na plzeňské Kovář s Vlasákem, vše tak rozhodl Jaroslav Hlinka - 2:3! Západočeši mají nyní den oddychu, v sobotu je čeká Kalevan Pallo, kde dnes naprosto stejným výsledkem vyhrály České Budějovice.


Související články

Indiáni na finské stezce! První na řadě je Kärpät Oulu

Preview

Aktuálně na webu

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

Přípravné období

Plzeň odstartovala přípravu! Znám je i rozpis přípravnách duelů