Brankářský tandem kompletní! Z Finska přichází Nick Malík

V úterý HC Škoda Plzeň oznámil příchod slovenského brankáře Dávida Hrenáka. Jeho kolegou v následující sezóně bude Nick Malík, jenž poslední tři sezóny hájil barvy finského celku KooKoo.

Bývalý český mládežnický reprezentant se narodil v americkém městě Raleigh, Nick je potomkem bývalého skvělého obránce Marka Malika, který v době jeho narození hrál v NHL. Po návratu ze zámoří nastupoval za dorostenecký celek Vítkovic, avšak v juniorském věku přestoupil do nedalekého Třince.

Dvaadvacetiletý brankář odehrál první zápas mezi dospělými v sezóně 2018/2019, když si stoupl do branky farmářského celku Třince Frýdku-Místku. O rok později se poté objevil v brankovišti i ve dvou zápasech Ocelářů. Převážně nicméně chytal za Frýdek-Místek, ve kterém strávil tři sezóny.

Po konci frýdecko-místeckého angažmá se rozhodl akceptovat nabídku organizace ze země tisíce jezer. V mužstvu KooKoo se Malík rychle adaptoval a v premiérové sezoně si počínal na výbornou. Z pozice jedničky dokázal s týmem postoupit až do semifinále play-off. V následných dvou sezónách KooKoo nejprve skončilo po základní části desáté, minulý rok dvanácté, leč Malík nadále potvrzoval své velmi dobré výkony.

Nick Malík byl v roce 2022 draftovaný v pátém kole, celkově 160. v pořadí týmem Tampou Bay Lightning. Smlouvy se však nedočkal.

Nyní pro něho přichází nová výzva, s plzeňským celkem podepsal smlouvu na dva roky.

„Nick je stále mladý, perspektivní, velmi dobrý gólman, který má v sobě velký talent. Stále má chuť se posunout. Delší dobu jsem poctivě sledoval jeho výkony a moc se mi líbil. Rád pracuji s gólmany, kteří chtějí něčeho dosáhnout, na spolupráci s ním se velice těším,“ říká k jeho příchodu trenér brankářů Rudolf Pejchar.



Související články

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

Rozpis TELH 2024/25

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

O Kapku lepší hokej

Plzeň odstartovala přípravu! Znám je i rozpis přípravnách duelů

Přípravné období

Aleksi Laakso opouští Plzeň, vrací se domů

Aleksi Laakso

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!