SPA - PLZ 3:2 - Velká bitva těsně pro Spartu

Parádní souboj, který se naplno rozhořel až v závěrečné periodě, nakonec pro sebe uzmuli domácí, Škodě nepomohli k bodům ani dvě trefy Aleksi Rekonena.

4.TV , ne 25.9.2022, 17:00
O2 arena
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň
3:2
1:0, 0:0, 2:2
Branky a nahrávky: 17. Kaše (Tomášek, Graňák), 42. Safin (Forman), 58. Řepík (Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček.
Vyloučení 2:4
Využití 1:1
V oslabení 0:0
Střely na branku 25:23
Zblokované střely 13:8
Hity 2:7
Vhazování 30:24
Diváci 10465
HC Sparta Praha Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.
HC Škoda Plzeň Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.

Komentář

V úvodu utkání vypálil od modré Kaňák, Kořenák zakročil a jal se ihned rozehrávat. Jenže nepřesně a Suchý pálil do opuštěné svatyně Sparty, kterou její strážce nakonec uhájil. Poté předal Rekonen na levý kruh Schleissovi, ten mířil jen do středu branky. Z druhého to zase zkoušel z první po přiťuknutí od Suchého Zámorský, ani on skórem nepohnul. Asistent se poté málem proměnil ve střelce, když se ocitl sám před Kořenářem, byl však příliš blízko na lepší zakončení. Na druhé straně ihned po buly vypálil Sobotka, Pavlát skvěle zakročil. Nedosáhl ovšem na teč Davida Kašeho, který zcela změnil směr rány Graňáka od modré.

Po dvou početních výhodách v úvodu prostřední periody zahrozil až Mikliš, jenž vlétl do pásma a prudkou ranou prověřil hostujícího muže s maskou. Ten se činil i po chvilce, když po akci Sobotky zakončoval Řepík. Na druhé straně zase prudce, avšak nepřesně, vypálil Zámorský od modré. Poté v přečíslení dvou na jednoho hledal Erik Thorell Krejčíka, jenže tomu touš přeskočil hůl.

Skóre se tak měnilo až na začátku třetího dějství, když náskok Sparty navýšil Ostap Safin, jenž obdržel příhru zrpava k levé tyči. Zblízka to poté zkoušel také Přibyl, Pavlát držel naděje svého týmu nad vodou. Ještě vylepšit se je pokoušel z dobré pozice Mertl, Kořenář odolal. Nedosáhl ovšem na parádní ránu Aleksiho Rekonena, jehož projektil z první z levého kruhu zamířil přesně do bližšího růžku. Pojistku pro své barvy chtěl zařídit Horák, který se protáhl až před Pavláta, jenže přestřelil. Avšak akce pokračovala, střelec se proměnil v asistenta, nabil Michalu Řepíkovi, jenž již síť rozvlnil. Ovšem drama pokračovalo. Škoda odvolala gólmana a Baránkovu ránu dorazil za záda Kořenáře za sedmnáct sekund opět Aleksi Rekonen. Více toho již indiáni nestihli a z našeho hlavního města se tak vracejí s prázdnou.

Foto: Jan Beneš


Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Bojovali jsme od začátku a postupem času začali tušit, že to bude o jedné brance, to se nakonec potvrdilo. Odehráli jsme slušný zápas.“

Související články

Na Spartu! Plzeň poprvé míří do našeho hlavního města

Preview

Zámorský po další porážce: Po zlepšeném výkonu to mrzí o to víc

Ohlasy

Aktuálně na webu

Jakub Pour odchází

Jakub Pour se podruhé během své kariéry loučí s Plzní

Reprezentace U17

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení

MS2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici