PK4: MBL - PLZ 0:1 - Žádná dýmka míru, válečná stezka indiánů pokračuje!

Modrobílí dnes na ledě Bruslařů doslova bojovali o přežití, nezdar by znamenal konec sezóny. A Západočeši začali skvěle, již po necelých čtyřech minutách otevřel skóre Jan Dufek.

PK4, TV , út 15.3.2022, 17:00
ŠKOENERGO Aréna
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4. J. Dufek (Bulíř, Blomstrand). Průběh utkání: 0:0, 0:1.
Rozhodčí: Kika, Stano – Gerát, Ganger
Vyloučení 2:2
Využití 0:0
V oslabení 0:0
Střely na branku 32:21
Zblokované střely 28:15
Hity 9:15
Vhazování 27:30
Diváci 2722
BK Mladá Boleslav Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kantner, Kotala, D. Šťastný (A) – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Grim, Bičevskis, Jan Eberle.
HC Škoda Plzeň Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Malák, Budík, Kvasnička, Hamšík – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, J. Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.

Komentář

Utkání odšpuntoval Jan Dufek, který obdržel na osu hřiště příhru od Bulíře z pravé strany, potáhl kotouč a rozvlnil síť. Jednalo se navíc o premiérovou trefu mladého štírka v modrobílém dresu od svého přestupu v průběhu sezóny právě z celku Bruslařů. Domácí mohli vyrovnat po Kelemenově ráně z levého kruhu, ještě dorážel Fořt, avšak skvěle se prezentoval Svoboda, který se poprvé v předkole objevil mezi třemi tyčemi. Z podobného místa na druhé straně pálil také Dzierkals, rovněž Krošelj byl pozorný. Betonem zase vykopával plzeňský brankář Šťastného ránu z vrcholu pravého kruhu, po chvilce v přesilové hře to stejný hráč zkoušel i z druhé strany. Nic na plat, úvodní dějství opanovala fotbalově Škoda.

Prostřední periodu načal Kelemen, který zmrazil Svobodu svým únikem na levé straně, rychle objel branku a jal se zakončovat, svého gólmana bravurně u druhé tyče zastoupil Kaňák. Následně se indiánům dostalo výhody přesilové hry, paradoxně si ale největší šanci vypracovali Středočeši. Šťastný obdržel kotouč na osu hřiště a v krkolomné pozici vypálil, výsledkem byla rozezvučená levá tyč. Do břevna zase zamířil Najman, jenž před Svobodou protečovával pobídku Flynna z pravé strany. Když podobnou akci Pláňka s Lunterem Svoboda zneškodnil, platilo i o druhé přestávce těsné vedení hostujícího celku.

Jako první zahrozil v závěrečné dvacetiminutovce Pláněk od modré, muž s maskou indiánů zakročil i přes clonu Kousala. Činil se také Krošelj, jenž betonem zastavil ránu Kaňáka z mezikruží. Nebezpečně se jevilo po přistrčení od Kousala zakončení Flynna z levého kruhu, dělovka ke vzdálenější tyči opět ke srovnání nevedla. Poté z nulového úhlu dorážel Šťastný předchozí zakončení Kelemena. Dva podobné góly již v této sérii padly, třetí k nim nepřibyl. Rozhodnutí měl naopak nadvakrát na čepeli Blomstrand, který si našel sraženou ránu Graňáka, Krošelj odolal. V závěru modrobílí bravurně ustáli tlak soupeře, prakticky domácí nepustili ke hře bez brankáře a to znamená jediné - ve čtvrtek sedmnáctého března uvidí LOGSPEED CZ Aréna rozhodující duel série!

Foto: Jan Pavlíček


Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav) „Myslím si, že to byl z obou stran bojovný zápas, rozhodl jediný gól. Samozřejmě nás mrzí, že to bylo do naší branky, ale hráčům se nedá moc co vytknout. Nechali tam, co mohli. Určitě jsme měli i trochu smůly, ale tak to prostě v hokeji je. S Plzní se vždy přetahujeme, ani tento duel z toho nevybočil.“

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Dnes jsme si ty role trochu obrátili. Domácí měli lepší vstup do utkání, byli hodně agresivní, my jsme toho využili k tomu, bychom dali gól na 1:0. Ten se nakonec ukázal jako rozhodující. Já jsem hrozně rád, že se kluci včerejší nepřízní osudu nenechali zlomit a dneska jsme zase my byli ti šťastnější. Zvonily za námi tyčky, ale to k tomu patří, Míra navíc odchytal výborný zápas. Kluci to odbojovali a jsem rád, že rozhodující utkání se odehraje před našimi diváky.“

Související články

Žádná velká euforie nemůže být, musíme jít dál, říká Miroslav Svoboda

Ohlasy

Aktuálně na webu

Dávid Hrenák

První posilou do brankoviště je Dávid Hrenák!

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler