Junioři vstoupili do Turnaje O pohár primátora vítězstvím!

Mladí indiáni odehráli tento týden již dva přátelské duely. Nyní přidali další, když rozehráli dvoudenní turnajové klání v Pardubicích s brněnskou Kometou.

T1 , so 5.8.2023, 11:00
enteria arena
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň
2:4
0:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 18. Zduba (Sladký, Halačka), 39. Ekrt (Bárta, Rakus) - 2. Kaiser (Matějka), 28. Hodinář (Pešek), 34. Šiler (Dolhý, Pešek), 45. Matějka (Kaiser).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4
Vyloučení 1:1
Využití 0:0
V oslabení 0:0
HC Kometa Brno Žurek (Ondráček) – Bůžek, Eich, Ulbricht, Svoboda, Zubíček, Pospíšil, Antony – Cakl, Rakus, Ekrt, Veselský, Otava, Bárta, Sladký, Halačka, Zduba, Pavlík.
HC Škoda Plzeň Jansa (Bašta) – Hodinář, Dolhý, Prošek, Hromádka, Čunát, Cícha, Hnát – Tolar, Pešek, Hála, Šiler, Řehoř, Tchaliov, Makovec, Sabiniok, Kaiser, Matějka, Beran, Šipla, Hofrajtr.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
Bohužel pro tento zápas nebyly nalezeny žádné statistiky

Komentář

Škoda rozehrála druhý zápas turnaje, v tom úvodním ve východočeském derby Pardubice přetlačily Mountfield 5:4.

Do utkání vstoupili lépe modrobílí, když po velké hrubce gólmana Brna měl Kaiser již velmi snadnou úlohu. Poté ale museli Západočeši do čtyř, situaci ovšem ustáli. Naopak v plném stavu mohl přidat druhou trefu Šiler z mezikruží, leč Žurek zakročil. Na druhé straně před Jansu poslal příhru na Halačku Zduba, plzeňský muž s maskou rovněž úspěšnější střelce. Když těsně před první sirénou dvakrát v rychlém sledu neuspěl ani Ekrt, fotbalově byli ve vedení Škodováci.

Prostřední dějství načal z osy hřiště Kaiser, jenže minul zařízení. To na druhé straně si lépe vedl Zduba, který srovnal po kombinaci celého svého útoku. Dokonat obrat mohlo několika zakončeními duo Ekrt - Eich, ale nepovedlo se. A tak si vedení zpět vzali opět Plzeňští. Hodinář našteloval svůj kanón na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední periodu odšpuntovali Veselský s Otavou, přečíslení ale k vyrovnání nevedlo. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Žurek vyrazil nad sebe ránu Šilera, která následně zapadla do sítě. Brzy na to zkusil Sabiniok objet branku a rychle zakončit u vzdálenější tyče, gólman Komety si betonem situaci pohlídal. V závěru střetnutí přišlo ještě drama, když mnoho prostoru před Jansou ke snížení dostal Ekrt. Indiáni si ale již vítězství vzít nenechali, pečeť na to navíc přidal osm vteřin před závěrečnou sirénou od modré do prázdné Matějka.

Indiány dnes čeká ještě duel s Litvínovem, časy utkání jsou proto zkráceny na 3x15 minut čistého času.


Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!