Jasná záležitost! Dorost zničil Ingolstadt osmi góly!

Jen po pár hodinách šli do akce znovu plzeňští dorostenci. Ve druhém sobotním zápase mladé pušky vyzvaly německý Ingolstadt.

T4 , so 5.8.2023, 18:30
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - ERC Ingolstadt
8:0
3:0, 4:0, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Matějka (Slováček), 8. Křepel (Reisnecker), 8. Matějka (Belík), 25. Fehér (Křepel), 38. Sokol (Přibyl), 39. Brož (Sokol), 39. Bartuška (Slováček, Mašek), 57. Hanzák (Fehér, Hanzlík).
Průběh utkání: 0:0, 8:0.
Rozhodčí: Markov – Ghazal, Kotyza.
Vyloučení 0:1
Využití 0:0
V oslabení 0:0
HC Škoda Plzeň Pavlis (Poustka) – Hanzlík, Fiala, Brož, Reisnecker (C), Mašek, Matějka, Kamas – Winter, Fehér (A), Hanzák, Sokol, Přibyl, Křepel, Slováček, Bělík (A), Bartuška, Chasák, Pitter.
ERC Ingolstadt Beyer (Tscharre) – French, Grünes, Lebsak, Nachtmann, Rudi, Zelenko, Geppert, Ladusch, Krükov, Moser, Rauch, Reinwald, Steinhauser, Trew, Oberh, Winkler.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
Bohužel pro tento zápas nebyly nalezeny žádné statistiky

Komentář

Plzeň byla od prvních vteřin zápasu jasně lepším celkem, první vážnější situaci si nicméně Plzeňané vypracovali až v šestí minutě, kdy Bartuška těsně před brankářem tečoval nebezpečnou ránu od modré čáry. Poté už se ovšem indiáni dočkali. Jakub Matějka se krásně prosmýkl mezi třemi obránci až na levý kruh, odkud se trefil přesně mezi betony Beyera. Za další dvě minuty modrobílí svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Ben Reisnecker zavezl kotouč, následně ho od zadního mantinelu předal Danielu Křepelovi, který byl před brankou zcela sám a ranou pod břevno se nemýlil. A to stále nebylo vše, uběhlo pouhopouhých patnáct vteřin, Šimon Bělik vyhrál buly v útočném pásmu na hokejku Jakuba Matějky, který se trefil krásně do protějšího rohu. Další možnost měl posléze Jakub Hanzák, který získal kotouč, rychle se dostal za záda obránců, po jeho rychlém švihu ale zaúřadovala lapačka Erwina Meyera. Posléze se pěknou samostatnou akcí prezentoval Šimon Brož, který se jako obránce zbavil všech protihráčů, dostal se až před Beyera, toho nicméně bekhendovou kličkou nepřekonal. Ondřej Přibyl zase jen o půl minuty později trefil horní tyčku. Hráči německého celku Pavlise ohrozili prakticky jen jednou, to když se Lukas Steinhauser z ničeho nic dostal sám až před gólmana, kterému chtěl zasunout puk mezi betony, plzeňský brankář se ale zaskvěl fantastickým zákrokem.

Prostřední dějství odšpuntoval Štěpán Sokol, který v situaci dvou na jednoho pálil z levého kruhu, brankáře soupeře ale nepřekonal. To se však záhy přece jen povedlo. Daniel Křepel zavezl kotouč do útočné třetiny, natlačil se až před branku, kde brankáři puk vypadl z výstroje a pohotový Adam Fehér ho doklepl do prázdné brány. I hosté se mohli dočkat alespoň čestného úspěchu, po obrovské chybě v rozehrávce jel sám na Pavlise Oliver Oberth, na maskovaného muže indiánů si nicméně nepřišel. Krátce za polovinou utkání měl další slibnou příležitost Jan Bartuška, který také pelášil sám na brankáře, nevedl si ale lépe než jeho protivník. Až krátce před odchodem do šaten se začali dít věci, Škoda totiž během rozmezí 35 vteřin skórovala hned třikrát! Nejprve si pro sebe vyhrál buly Ondřej Přibyl, puk vzápětí předložil k druhé tyči, kde měl před sebou poloprázdnou bránu Štěpán Sokol. Střelec branky se za 26 vteřin proměnil do role nahrávače, když našel na modré čáře Šimona Brože, jenž pálil krásně pod břevno. A to nebylo vše, za pouhých devět vteřin nabruslil do pásma Jakub Slováček, který předložil ideální pas Janu Bartuškovi, který to měl poté již snadné. Po dvou třetinách tak vedla Škoda nad svým soupeřem drtivě 7:0.

Na startu třetí periody se hosté dostali do rychlého přečíslení dvou na jednoho, situaci vzal na sebe opět Lukas Steinhauser, jeho rána ale mířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Lukáš Pavlis. Na druhé straně přišel následně moment, kterému museli všichni zatleskat. Erwin Beyer už byl překonaný, ale fantastickým zákrokem se blýskl jeho obránce Andrej Zelenko, který hokejkou ze vzduchu vyrazil puk směřující do brány. Poté byl opět připraven vystřelit Martin Winter, který zůstal neobsazen na brankovšiti, avšak ani tentokrát se útočník Škody nedočkal. Osmou branku nevstřelil ani Ben Reisnecker, který obkroužil hostující bránu. Bek indiánů se snažil dostat puk do sítě, přes beton brankáře Beyera to měl ale složité. Až v 57. minutě se naposledy měnilo skóre, Adam Fehér našel na pravém kruhu Jakuba Hanzáka, který se prudkým švihem trefil k bližší tyči. Škoda Plzeň porazila německý Ingolstadt vysoko 8:0 a díky prohře Jihlavy je jasné, že domácí mezinárodní turnaj vyhraje domácí tým.


Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme z utkání mírné obavy. Podle mě rozhodl faktor ten, že se hráči vyždímali v zápase s Kolínem nad Rýnem, kdy soupeřili do konce zápasu o vítězství, zatímco my jsme pro tento zápas vyměnili většinu mančaftu. Bylo vidět, že jsme měli větší sílu a lepší pohyb. Naštěstí jsme si dávali včas kotouče a podařilo se nám vsítit i branky. Ale rozhodně pro nás cenné vítězství.“

Fotogalerie

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!