Dorost skolil dalšího německého soupeře!

Po dobře zvládnutém Mezinárodním turnaji, který o víkendu hostila západočeská metropole, šli znovu do akce plzeňští dorostenci. Dalším soupeřem Škodovky byl německý Adler Mannheim.

Příp. , čt 10.8.2023, 14:00
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - EHC Adler Mannheim
5:2
2:1, 0:1, 3:0
Branky a nahrávky: 5. Úbl (Slačík), 7. Klatovský (Úbl, Fiala), 49. Slačík (Reisnecker), 49. Tománek (Fehér), 60. Slačík – 8. Wischnenko (Penkin), 24. Penkin (Segeth).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 5:2.
Rozhodčí: Hacaperka – Brtník, Kaiser.
Vyloučení 5:6
Využití 1:0
V oslabení 1:0
Diváci 33
HC Škoda Plzeň Šátava (Poustka) – Hanzlík, Černý, Šulan, Reisnecker, Matějka, Fiala – Slačík, Klatovský, Úbl, Fodor, Bělik, Tománek, Chasák, Hanzák, Fehér, Pitter, Křepel.
EHC Adler Mannheim Saffran (Henig) – Buchsch, Pellizzari, Kettier, Kühner, Wischenko, Bicker, Korobkin – Kohans, Struck, Werle, Permitin, Segeth, Hartmann, Komirist, Fomenko, Root, Penkin, Amstrong, Miglans, Michel, Arzt.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
Bohužel pro tento zápas nebyly nalezeny žádné statistiky

Komentář

Zápas utkání přinesl opatrnou hru, tu nicméně rozsekl na začátku páté minuty Matyáš Úbl. Forvard Škody si po pravém křídle nabruslil do útočného pásma a přesnou ranou mezi betony nedal německému brankáři šanci zasáhnout. David Slačík měl záhy na hokejce obrovskou příležitost, aby zdvojnásobil plzeňské vedení, avšak ani nadvakrát nedokázal prostřelit brankáře Saffrana. To se ovšem povedlo hned po pár vteřinách Antonínu Klatovskému, který se dostal do úniku, brankáře Mannheimu si položil a poté mu kotouč zasunul do sítě. Po minutě ale přispěchali hosté s rychlou odpovědí. Max Penkin se u zadního mantinelu neunáhlil, všiml si dobře postaveného Erika Wischenka, který z první poslal puk do sítě. Nedlouho na to se Němcům povedlo dokonce srovnat, jenomže hosté dopravili puk do sítě rukou, což je v rozporu s pravidly. A když nevyrovnal ani Max Penkin, který ujel domácím obráncům, vedli po dvaceti minutách indiáni nad svým soupeřem 2:1.

Prostřední periodu odšpuntoval Antonín Klatovský, který odmítl protihráče, čímž se dostal za záda obránců, ale tentokrát svůj únik nepřetavil v branku. A Mannheim trestal. Segeth vystřelil od modré čáry, agilní Max Penkin následně odvedl výbornou práci na brankovišti a díky jeho trefě byly účty opět srovnané. Škodovka si mohla vzít ztracené vedení bleskově zpět, to když Daniel Křepel táhl rychlý protiútok dvou na jednoho, plzeňský forvard vzal celou situaci na sebe, ale svou ranou trefil jen brankáře Saffrana do masky. Lépe si nevedl ani obránce Ben Reisnecker, který zůstal zapomenut u pravé tyče. Bek Škody následně zakončoval zcela sám, ale skrz beton brankáře Saffrana puk do sítě nedostal. Vzápětí si obě mužstva zahrála i početní výhodu, skóre ve druhé části se nicméně již nezměnilo.

Na startu třetí třetiny zůstal neobsazen před brankou Jan Fodor, tomu ale puk v nejméně vhodnou dobu přeskočil hokejku. Plzeň se přesto dočkala, pomohla jí k tomu nedisciplinovanost soupeře. V přesilové hře čtyři na tři si vzal kotouč na pravém kruhu David Slačík, který si následně popojel do výhodné pozice a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři šanci zasáhnout. Uběhlou pouhých 47 vteřin a indiáni zasadili Mannheimu další úder. Adam Fehér projel celou obranou německého týmu, jeho střelu dokázal posléze Saffran jen vyrazit a ve správnou chvíli na správném místě byl poté Matěj Tománek. Robert Amstrong mohl o tři minuty zase korigovat, ale výborně chytajícího Františka Šátavu nepřekonal. Awrelij Fomenko záhy skvěle tečoval ránu od modré čáry, puk po jeho zásahu skončil v bráně, avšak dle rozhodčího hostující hráč puk zasáhl na úrovní horní tyčky. Branka tak nemohla být uznána. V poslední minutě to německý celek zkusil při hře bez brankáře, avšak risk se nepřetavil v zisk. Naopak prázdnou bránu trefil David Slačík, který dal výsledku definitivní podobu. Škoda Plzeň porazil německý Adler Mannheim 5:2, připsala si tak šestou výhru v řadě.


Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dnešní zápas bych shrnul jednoduše. Dobrý výsledek, avšak hra byla hrozná.“

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!