Dorost první zápas v roce 2022 prohrál, Adam Benák vstřelil čtyři branky

Po téměř měsíční pauze vyjeli k zápasu plzeňské mladé pušky. Dorostenci se utkali v hlavním městě se Spartou, nicméně první duel v novém roce se jim nevyvedl.

N5 , čt 6.1.2022, 18:00
Sportovní hala
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň
5:4
1:1, 3:1, 1:2
Branky a nahrávky: 9. Křišťan (Vašíček, Novák), 33. Stepanchuk (Odehnal, Žmola), 39. Žmola (Byakov), 40. Bartoň (Novák, Vašíček), 43. Novák (Vašíček, Marton) – 19. Benák (Hořejší), 39. Benák (Mazanec, Eichler), 49. Benák (Prošek, Hořejší), 59. Benák (Mazanec).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:4.
Rozhodčí: Dyršmíd – Sýkora, Janíček.
Vyloučení 3:5
Využití 1:0
Střely na branku 34:44
Diváci 48
HC Sparta Praha Kogler (Přikryl) – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň, Byakov, Janský – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Jakab, Žemlička, Novák, Skuratov, Poláček, Křišťan, Hrubý, Žmola.
HC Škoda Plzeň Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan, Holubec, Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Benák, Makovec.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
JménoStřInkZásÚsp
Daniel Jansa3452985,29

Komentář

V úvodu zápasu si oba týmy zahrály zkrácenou početní výhodu, ani jedno mužstvo se nicméně neprosadilo. To se povedlo až domácí Spartě krátce před polovinou úvodního dějství. Po Vašíčkově přihrávce se prosadil Petr Křišťan. Poté se si jak Sparta, tak Plzeň zahráli další přesilovou hru, ale i tentokrát v nich kralovali gólmani. Krátce po ubráněném oslabení navíc Škoda udeřila. Prvním úspěšným střelcem Škodovky v utkání byl Adam Benák, jenž vyzrál poprvé na brankáře Koglera.

I úvod prostředního dějství byl plný faulů, stále ale byl stav nerozhodný. Všechny zavedené pořádky nicméně byly narušeny ve druhé polovině duelu. Domácí hokejisté si ve 33. mknutě vzali ztracené vedení zpět. Po Odehnalově úspěšné práci mířil do černého Bogdan Stepanchuk. I na tento zásah indiáni našli svou odpověď. Necelé dvě minuty před odchodem do šaten vstřelil svou druhou branku v zápase Adam Benák. Nicméně vyrovnaný stav trval pouhých čtyřicet vteřin. Na plzeňský zásah odpověděl Jakub Žmola a nepovedený závěr druhé periodě završil čtyři vteřin před odchodem do šaten Tomáš Bartoň.

Až na začátku poslední dvacetiminutovky domácí využili přesilovou hru. Vašíček oslovil Lukáše Nováka, který jedovatou ranou propálil vše co mu stálo v cestě. Západočeši nicméně nesložili své zbraně a ve 49. minutě završil svůj hattrick Adam Benák. V závěru Plzeň vrhla všechny síly do útoku a indiáni se minutu a půl před koncem dočkali kontaktní branku. Hrdinou večera byl bezesporu Adam Benák, ten totiž po přihrávce Proška vstřelil čtvrtou branku! Více toho ovšem Škoda nestihla a první zápas v roce 2022 těsně prohrála.


FOTO: Ronald Hansel


Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Myslím, že jsme nebyli horším týmem. Celý zápas rozhodla minuta a půl po našem vstřeleném gólu na 2:2. Ve druhé třetině jsme zcela zbytečně inkasovali dva góly. Tlačili jsme Spartu, bohužel jsme byli neproduktivní. Ve třetí třetině jsme stále věřili, ale zbytečným faulem jsme se dostali do oslabení, inkasovali jsme pátý gól, leč zápas jsme nezabalili. Hráli jsme do poslední minuty, podařilo se nám snížit na 4:5, bohužel už to bylo ale málo.“

Aktuálně na webu

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler

Permanentní vstupenky 2024/25

Prodej permanentních vstupenek pro novou sezónu!