Dorost padl s Libercem, rozhodlo sedmnáct vteřin ve třetí části

Mílovými kroky míří základní část Extraligy dorostu do svého finiše. Plzeňské mladé zamířily k poslednímu zápasu na ledě soupeře, v Podještědí se utkaly s Bílými Tygry, kde letos zatím jen vyhrávaly.

N19 , čt 3.3.2022, 16:00
HOME CREDIT ARENA
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň
5:3
1:1, 1:0, 3:2
Branky a nahrávky: 7. Hois (J. Pérez, Jakubec), 34. Macháček (Janata), 53. Hois (J. Pérez, Janata), 53. Špilka, 60. Janata – 15. Kučera (Buzek, Pittr), 43. Benák (Hořejší, Mazanec), 52. Řehoř (Pittr).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Rozhodčí: Folk – Beneš, Lauko.
Vyloučení 4:4
Využití 1:1
Střely na branku 32:29
Diváci 68
Bílí Tygři Liberec Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Ficenec, Král – Maxin, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Jobek, Janata (C).
HC Škoda Plzeň Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Prošek, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
JménoStřInkZásÚsp
Daniel Jansa3142787,10

Komentář

Úvodní minuty nabídly vyrovnaný hokej, skóre se poprvé měnilo až v sedmé minutě. K radosti domácího publika ho zařídil Vojtěch Hois, který měl v posledním měření sil prsty u všech branek svého mužstva. Následně si zahráli domácí přesilovou hru, tu však neuvyžili. To Plzeň se naopak ze své první výhody o jednoho muže radovala. Buzek našel volného Jana Kučeru a plzeňský útočník vstřelil svůj 21 gól v sezóně. Následně si obě mužstva vyměnila ještě po jedné početní výhodě, skóre v první třetině se však již neměnilo.

Jak první část skončila, tak ta prostřední začala - přesilovou hrou Bílých Tygrů. Daniel Jansa ovšem všechny domácí pokusy stačil včas zastavit. To samé se dá říci o výkonu domácího brankáře Hambálka, který si také vedl velice dobře. Až krátce za polovinou zápasu se opět měnilo skóre. Marek Macháček po přesné přihrávce Janaty vrátil domácím ztracené vedení. Indiáni na jeho zásah ve druhé třetině již nenašli odpověď, šťastnější do kabin po druhé třetině tak odcházelo domácí mužstvo.

Plzeňští hokejisté po dvou minutách závěrečné dvacetiminutovky opět srovnali krok. Marek Hořejší našel Adama Benáka, který potvrdil svou dobrou formu. A to navíc z hostující strany nebylo vše. Denis Řehoř se dostal ke kotouči, přesnou ranou prostřelil gólmana Hambálka a Plzeň poprvé v zápase vedla. Jenomže hostující vedení nakonec trvalo pouhých 75 vteřin. Agilní Vojtěch Hois opět dokázal prostřelit brankáře Západočechů a fanoušci domácího celku se mohli začít radovat. A co víc, uběhlo pouze sedmnáct vteřin a Liberec zase vedl, velkolepý obrat byl na světě. Skóre opět na domácí stranu překlopil Vasyl Špilka. Dvě minuty před koncem plzeňští trenéři zariskovali, Daniel Jansa zůstal na střídačce, jenomže Škodovka už vyrovnat nedokázala. Naopak liberecké vedení podtrhl střelou do prázdné brány Radek Janata. Poprvé v sezóně tak indiáni odjíždějí ze severu Čech s prázdnou.


FOTO: Jan Běhounek.


Ohlasy trenérů

Milan Plodek (HC Bílí Tygři Liberec): „Byl to od začátku boj o každý metr ledu. Hráli jsme s velmi silným soupeřem a rozhodovali detaily. Důležité bylo, že jsme dokázali hned po gólu na 2:3 vyrovnat a pak jsme to otočili dvěma rychlými góly. Byl to skvělý zápas. Musíme se připravit na play off. Teď momentálně jsme před Plzní, tak uvidíme z jaké pozice začneme."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnaný zápas. My jsme ho dokázali ve třetí části otočit, bohužel pak nás ale srazily hrubé chyby a soupeř toho dokázal využít a zpět otočil výsledek. Připravíme se na nyní poslední zápas v sobotu se Spartou.“

Aktuálně na webu

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler

Permanentní vstupenky 2024/25

Prodej permanentních vstupenek pro novou sezónu!