Dorost opět naděloval! Proti Norimberku čepoval poctivou dvanáctku

Před dnešním utkáním byli plzeňští dorostenci již sedm zápasů v řadě neporaženi. A nic se na tom nezměnilo ani po duelu s Norimberkem. Pro domácí to byla již čtvrtá konfrontace s německým celkem před novou sezónou a i tentokrát byla v jasné režii plzeňského týmu.

Příp. , pá 18.8.2023, 13:00
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg
12:0
3:0, 6:0, 3:0
Branky a nahrávky: 3. Křepel (Kocek, Chasák), 16. Kocek (Šulan, Slačík), 20. Hanzák (Slováček, Fehér), 22. Chasák (Křepel), 29. Úbl (Slačík, Černý), 30. Hanzák (Kocek), 33. Klatovský (Úbl), 37. Fiala (Křepel), 40. Klatovský (Úbl, Slačík), 42. Křepel (Pitter), 48. Slačík (Úbl), 55. Úbl (Klatovský).
Průběh utkání: 0:0, 12:0.
Rozhodčí: Balák – Brtník, Rubáš.
Vyloučení 3:5
Využití 3:0
V oslabení 0:0
HC Škoda Plzeň Houdek (Pavlis) – Hanzlík, Kocek, Šulan, Matějka, Mašek, Černý (A), Fiala – Slačík, Klatovský, Úbl (C), Fodor, Bělík, Pitter, Chasák, Hanzák, Fehér, Křepel, Slováček.
Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg Kolarik (32. Jankov) – Wunderlich, Ermakow, Chernov, Popp, Meißner, Heinik, Zvolanek, Vogel – Eichmann, Miksch, Bankhofer, Körber, Klimmt, Nemirovsky, Tremmel, Schmidt, Fröber, Bauer, Hiezl, Vatagin.
HC Škoda PlzeňHC Škoda Plzeň
Bohužel pro tento zápas nebyly nalezeny žádné statistiky

Komentář

Uběhlo pouhých sedm vteřin a před brankářem Norimberka se zjevil sám Matyáš Úbl, svou šanci nicméně nepřetavil v úvodní branku zápasu. Ve třetí minutě už ovšem indiáni šli do vedení. Kocek nejprve gólmana Kolarika ještě neprostřelil, avšak po jeho další ráně maskovaný muž Norimberka puk neudržel a pohotový Daniel Křepel ho dopravil do sítě. O minutu později už to mohlo být o dvě branky, Šimon Bělík v samostatném úniku zkusil forhendovou kličku, přes beton puk do sítě ale nedostal. Škodovka posléze nevyužila svou první přesilovou hru, leč prosadila se krátce po jejím skončení. Šulan na modré čáře oslovil svého kolegu Petra Kocka, jehož rána do levého horního rohu nemohla být snad přesnější. František Hanzlík mohl být dalším úspěšným střelcem, po jeho ráně ale Kolarikovi pomohla branková konstrukce. Do stejné tyče poslal kotouč o minutu později i Matyáš Úbl. Plzeň se přesto před odchodem do šaten ještě jednou dočkala. Osmnáct vteřin před koncem zavezl Fehér puk do útočné třetiny, jeho přihrávka se šťastně odrazila k Jakubu Slováčkovi, který zadovkou našel ještě lépe postaveného Jakuba Hanzáka a ten už to měl následně jednoduché. Po dvaceti minutách vedla Škoda zcela zaslouženě o tři branky.

I ve druhé třetině pokračovala naprostá dominance domácího týmu. Vše začalo již po 77 vteřinách, kdy Daniel Křepel vybojoval puk v útočném pásmu, následně našel před brankou volného Jana Chasáka, který se trefil přesně k tyči. Jen o pár vteřin později trefil obránce Martin Černý horní tyčku. Nedlouho poté si Škoda zahrála zkrácenou početní výhodu a v samotném závěru udeřila. Matyáš Úbl si vyměnil puk s Davidem Slačíkem, první jmenovaný dostal puk zpět krásně před prázdnou bránu a hostující brankář vůbec nemohl reagovat. V polovině zápasu už Škoda vsítila půltucet branek. Hosté špatně vyhodili kotouč, ten si našel na modré čáře Petr Kocek, jeho pokus Kolarik pouze vyrazil a ve správný čas byl zaparkovaný před brankou Jakub Hanzák, který puk bekhendem dorazil do sítě. Brankáři německého celku se posléze vyměnili a modrobílí přivítali Borise Jankova v brankovišti jak se sluší a patří. Antonín Klatovský si od pravého mantinelu vybruslil do střelecké pozice, jeho první pokus gólman Norimberka zlikvidoval, avšak na úspěšnou dorážku stejného hráče již byl krátký. Domácím přálo i štěstíčko. To když od modré čáry vystřelil Matyáš Fiala a puk si všelijak trnitou cestičkou přece jen našel cestu mezi betony gólmana až do sítě. I v prostředním dějství udeřili Západočeši ještě jednou v poslední minutě. Úbl tentokrát přenechal puk mezi kruhy volnému Antonínu Klatovskému, který ranou z první poslal puk velmi rychlou střelou do sítě.

Na desátou branku se ve třetí periodě dlouho nečekalo. Václav Pitter si všiml od zadního mantinelu dobře postaveného Daniela Křepela, který z vrcholu kruhů poslal puk ideálně pod horní tyčku. V další slibné příležitosti servíroval puk před branku Jakub Slováček, avšak Adam Fehér vyslal puk jen do připraveného brankáře. Ve 48. minutě indiáni narazili sud s poctivou jedenáctkou. Matyáš Úbl opět skvěle zavezl kotouč do pásma, jednou kličkou se zbavil dvou obránců, následně zadovkou vyzval ke skórování Davida Slačíka, který touto šancí nepohrdl. O pár minut později hráli modrobílí další početní výhodu a tu dokázali využít. Antonín Klatovský našel krásným pasem přes celou šíři pásma Matyáše Úbla, který přehodil beton brankáře. Plzeň si závěr zápasu naprosto užívala, těsně před koncem mohl udeřit ještě jednou Klatovský, který dostal krátce po vyhraném buly puk na brankoviště, Jankov mu hattrick nicméně nedovolil, vytáhl proti jeho střele totiž zákrok večera. Škoda Plzeň přesto zápas naprosto ovládla a po zásluze vyhrála vysoko 12:0.


Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Řekl bych, že soupeř z nás měl příliš velký respekt. Už po první třetině jsme vedli o tři branky, ale šancí jsme měli tolik, aby to bylo i větším rozdílem. Poté jsme se s nimi začali trochu prát, kluci na chvíli vypadli z rytmu hry. Nicméně jsme se opět zvedli, hráli jsme, to co měli. Byli jsme silní na kotouči a utkání bylo z naší strany velice povedené.“

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!