PK1: PLZ - OLO 1:2 - První utkání série patří Olomouci

Plzeň - Úvodní zápas série Předkola Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy pro sebe uzmuli hosté, kteří duel ovládli těsně 2:1.

PK1 , st 10.3.2021, 17:30
LOGSPEED CZ Aréna
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc
1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 53. Kvasnička (Eberle, Jiříček) – 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil). Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Kajínek
Vyloučení 8:4
Využití 0:1
V oslabení 0:0
Střely na branku 30:31
Zblokované střely 20:11
Hity 19:13
Vhazování 33:28
Diváci hráno bez
HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík – P. Musil, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kodýtek, Rob – Straka (A), Kracík, Malát – Dočekal, Přikryl, Eberle.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Rašner, Dujsík, Valenta, Škůrek, Švrček (C), A. Rutar – J. Káňa, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian.

Komentář

Duel odstartoval Jan Káňa, který se dostal za záda plzeňské obrany, avšak na Frodla si nepřišel. Jenže po chvilce se stejný hráč již prosadil, když v přesilové hře obdržel kotouč na vrchol pravého kruhu, popojel směr brána a uklidil jej pod břevno. Rychle odpovědět mohl Lang, ovšem z mezikruží mířil jen do středu branky. Podobně se ze stejného místa na druhé straně nevedlo i Klimkovi, který zachytil domácí vyhození. V úvodní třetině plné vyloučení tak padl jediný gól.

Prostřední perioda mohla rychle přinést další, avšak ujíždějícímu Eberlemu z levé strany pádem pod nohy vyrazil černý nesmysl zpod kontroly Konrád. Kohouti zahrozili Nahodilem, ten z osy hřiště rozezvučel brankovou konstrukci. Udeřil tak až znovu Jan Káňa, který zprava trefil milimetrově přesně nad rameno Frodla a pod břevno. I Kodýtek překonal muže s maskou soupeře, avšak přesně na brankové čáře mu pomohl Knotek. Za nedlouho poté pláchl všem na ledě Nahodil, na strážce svatyně Škody si nepřišel. Poté zleva přiťukl Gulaš Stříteskému k pravé tyči, ani tato šance střelecký zápis nerozšířila. 

Poslední část načal z mezikruží Straka, zamířil však až příliš přesně, do tyče. Ze stejného místa to poté zkoušel i Kodýtek, Konrád vytěsnil ramenem. Střeleckou smůlu neprotrhl ani Jiříček, jenž si pár kroků za modrou připravil tvrdou bombu. Ujala se až dorážka Davida Kvasničky, který na brankovišti doklepl ránu Jana Eberleho z pravého kruhu. Po vyrovnání sahal v následném velkém tlaku Musil, Hanáky však podruhé zachránila tyč, při dorážce Kracíka z vrcholu brankoviště zase pozorný gólman Olomouce. Při power play se již šance neurodila, první bod v sérii tak berou hosté. 


Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme něco v hlavách, nebyli jsme vůbec nachystaní. Kluci chtěli až moc a bylo to kontraproduktivní. Věděli jsme, do čeho půjdeme. 40, 50 minut jsme nedokázali reagovat. Byl to slaboučký výkon, z naší strany to nemělo play off řád. Když Olomouc vede, je to s nimi těžké. V závěru jsme se alespoň dokázali nadechnout, dali jsme gól. Garantuju stoprocentně, že se zítra zlepšíme.“

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „V celém zápase jsme podali kvalitní výkon. V první i ve druhé třetině jsme si vytvořili spoustu brankových příležitostí, bohužel jsme naše vedení nenavýšili, nicméně do třetí třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně. Jsme strašně rád, že jsme ten důležitý první bod urvali my, chlapci si ho zasloužili a já jim gratuluji.“

Fotogalerie

Související články

Plzeň roztáčí kolotoč vyřazovacích bojů, přijíždí Olomouc!

Preview

Dneska se vyplnil přesně takový scénář, jaký jsme nechtěli, říká Petr Straka

Ohlasy

Na předkolo se připravíme stoprocentně, říkají kapitán Gulaš a trenér Čihák

Rozhovor

Aktuálně na webu

Aleksi Laakso

Aleksi Laakso opouští Plzeň, vrací se domů

Nick Malík

Brankářský tandem kompletní! Z Finska přichází Nick Malík

Dávid Hrenák

První posilou do brankoviště je Dávid Hrenák!