PLZ-SLA 1:6 - Slavie si suverénně došla pro výhru a může v pátek rozhodnout

Plzeň - Západočeši ani na podruhé nevyužili domácí prostředí a opět vstřelili pouze jediný gól. Na druhé straně rychlé góly Bednáře, Endála a Vondrky zajistili slávistům luxusní třígólové vedení po první třetině. Ve 28. minutě sice snížil Peter Smrek, ale další příděl tří gólů z holí Endála a autora hattricku Michala Vondrky převážili výsledek jasně na stranu Slavie Praha. Plzeň bude v pátek bojovat o prodloužení série a návrat série na plzeňský led, který bezprostředně po zápase na ledě slíbil fanouškům domácí lídr Martin Straka.

SF4 , st 25.3.2009, 17:00
O2 Arena
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha
1:6
0:3, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 28. Smrek (Vostřák, Vlasák) - 6. Bednář (Vondrka, Kadlec), 10. Endál (Kadlec), 14. Vondrka (Červenka), 40. Hruška (Drtina, Vondrka)), 45. Endál, 55. Vondrka. Rozhodčí: Polák, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 7860. Střely na branku: . Průběh utkání: .
HC Škoda Plzeň Chábera (14. Francouz) - Nedvěd, Čakajík, Cartelli, Pácal, Benák, Dresler, Všetečka, Smrek - Vostřák, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Adamský - Dvořák, Kovář, Matějovský - Kubica, Kubalík, Laš
HC Slavia Praha Furch - Žižka, Kadlec, Kolařík, Drtina, Špelda, Sloboda, Vašíček, Vyhlídal - Beránek, Hruška, Bednář, Červenka, Vondrka, Micka, Doležal, Růžička, Jelínek, Čermák, Sklenář, Endál

Komentář

Po české státní hymně v podání sólisty opery Národního divadla Vratislava Kříže uctil celý stadion minutou ticha památku zesnulého Jaroslava Pitnera, ikony českého hokeje, který v osmdesátých letech trénoval i Plzeň.

Od úvodních minut se v plzeňské brance objevil Jan Chábera, který včerejší zápas ze zdravotních důvodů nedochytal, v brance Slavie Praha samozřejmě Dominik Furch, který po velmi dobrém včerejším výkonu dostal v brance šanci i dnes.

Utkání začalo svižným tempem a už ve třetí minutě se na ledě jiskřilo. Dvořák byl vyloučen za zákrok na protihráče, což nelibě neslo plzeňské publikum. Hosté s přesilovkou nenaložili dobře a Plzeň se ubránila. Následně měli možnost početní výhody i domácí, přesilovka se jim ale hrubě nepovedla a v oslabení se šance chopili červenobílí. Bednář ujížděl společně s Vondrou na jediného obránce a nejlepší slávistický útočník trefil víko Cháberovy branky. -0:1- V minutě osmé bylo Západočechům ještě hůř. Endál se prosmýkl mezi dvěma plzeňskými obránci a dal druhou branku Slavie. -0:2- Lasselsberger mohl odpovědět ve dvanácté minutě, Západočechům se naskytla hned dvojnásobná přesilovka na dlouhých třiasedmdesát sekund. Jenže ani tentokrát se Plzeň nedokázala prosadit a hosté se bez problémů ubránili. V čase 13:16 ČEZ Aréna viděla další chybu Plzeňských a Slavia opět udeřila a znovu ve vlastním oslabení . Červenka našel Michala Vondrku a ten poslal třetí branku za záda Jana Chábery, kterého následně vystřídal v brance osmnáctiletý Pavel Francouz. V posledních vteřinách třetiny Matějovský atakoval Doležala, podle sudích proti pravidlům a z hlediště se znovu ozýval nesouhlasný pískot. Matějovský si vykoledoval ještě deset minut za protesty.

Lasselsberger úvodní minuty přečkal bez úhony poté byl k vidění velmi atraktivní hokej. Pavel Francouz předvedl několik spolehlivých zákroků a modrobílé podržel. V páté minutě ujížděl po pravé straně Straka, ale jeho přihrávka před brankou nikoho nenašla. Ve dvacáté osmé minutě už ale ČEZ Aréna explodovala radostí . Při přesilové hře Plzeňští dostali Slavii pod tlak, neustále posílali na Furcha jednu střelu za druhou, až ta z hole Petera Smreka skončila v síti. -1:3- V polovině utkání se domácí utrhli a mířili tři na dva slavistické obránce. Furch střelu Vostřáka nejistě lapil. Plzeň s gólem výrazně ožila a dostávala soupeře pod vydatný tlak. Tím si vynutila faul a získala možnost další přesilové hry. Od modré střílel Benák, z mezikruží poslal puk k bráně Straka, ale při Furchovi stálo štěstí. Západočeši nadále tlačili a působili živějším dojmem. V čase 39:29 pak zmrazil bojovnou náladu hokejistů v modrých dresech David Hruška, který doslova propasíroval puk za bezmocného Francouze.

Slavia ve třetí třetině nenechala nic náhodě a v čase 44:47 zvýšila již na rozdíl již čtyř branek. Francouz sice vyrazil střelu před sebe, ale na dorážku Lukáše Endála byl již bezmocný. -1:5- Slavia si s přehledem hlídala náskok a kontrolovala hru. Domácí se sice snažili výsledek alespoň korigovat, ale Furch si plzeňské střelce s přehledem hlídal. Na konci patnácté minuty třetí třetiny Michal Vondrka vstřelil šestý gól Slavie Praha. Slavia se tak po výhře 6:1 ujímá v sérii vedení 3:1 a k postupu do finále jí chybí jediné zaváhání Lasselsbergeru Plzeň, který, pokud chce pomýšlet na postup do finále, musí protáhnout sérii až do sedmého rozhodujícího zápasu.




Fotogalerie

Související články

Sérii chceme vrátit do Plzně už jen kvůli divákům, prohlašuje kapitán Straka

Ohlasy

Aktuálně na webu

Aleksi Laakso

Aleksi Laakso opouští Plzeň, vrací se domů

Nick Malík

Brankářský tandem kompletní! Z Finska přichází Nick Malík

Dávid Hrenák

První posilou do brankoviště je Dávid Hrenák!