TRI - PLZ 3:2 - Lasselsberger odjíždí z třineckých oceláren s prázdnou

T ř i n e c – Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň neuspěli v závěrečném utkání před olympijskou pauzou na ledě třineckých Ocelářů. Mužstvo, které si velmi poctivě brousí zuby na postup do vyřazovacích bojů, nepůsobilo v utkání se Západočechy přesvědčivým dojmem. I přesto tahali hosté prakticky celé utkání za kratší konec. Bod mohla znamenat pro hosty trefa Martina Adamského, tak se však nestalo, a po sympatickém výkonu se tak na dalekou cestu přes celou republiku vydávají hokejisté ze západočeské metropole s prázdnou.

48.kolo , so 4.2.2006, 17:00
Zimní stadion Třinec
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň
3:2
1:1, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 2. Kudrna (Hašek, Peterek), 42. I. Padělek (Pácal, Výtisk), 57. Pácal (Polanský, Kudrna) - 18. Zelenka (Matějovský, Vorel), 54. Adamský (Mazanec, Šindel). Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:11, navíc Fabuš - A. Padělek 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2337.
HC Oceláři Třinec Biegl - Výtisk, Pácal, Tesařík, Chmelíř, Kroupa, Frolo - Paroulek (16. I. Padělek), Skořepa, Fabuš - Kudrna, Peterek, Hašek - Janků (30.-35. Huna), Polanský, Tomas.
HC Škoda Plzeň Jež - Jindřich, Mazanec, Pulpán, Cartelli, Vobořil, Nedoma, Hučko - Padělek, Kracík, Tvrdoň - Zelenka, Vorel, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Freiberg, Kepl, Vítek.

Komentář

Třinečtí hokejisté nastoupili do utkání, aby potvrdili skvělé vítězství z Pardubic. Naopak Plzeňští chtějí se ctí dohrát sezonu, což se jim zkraje utkání příliš nedařilo. Domácí tým byl jasně lepší a hned ve třetí minutě mohl pohnout ukazatelem skóre Fabuš, ale na Ježe si nepřišel. Zápas zejména v první třetině postrádal oboustranně jiskru. K vidění bylo mnoho nepřesností a také lepší pohyb domácího celku. Třinečtí šli také poprvé do vedení. Ve 12. minutě napřáhl na modré Jiří Hašek. Před Ježem v tu chvíli projížděl zcela nestřežený Jaroslav Kudrna, který lehkou tečí za tělem usměrnil kotouč do škvírky mezi betonem západočeského gólmana a levou tyčkou jeho svatyně – 1:0. Plzeň následně přežila oslabení po faulu Nedomy a zdálo se, že by mohla také vzít v utkání slovo. Stalo se tak. V 18. minutě dostal krásnou přihrávku do jízdy od Matějovského Jiří Zelenka a svižným příklepem namířil na mrtvý bod postoje Radovana Biegla. Ten dokázal puk jen vyrazit nad sebe, ale před brankovou čárou ho již zastavit nestihl – 1:1. Tento stav platil i po první siréně.

Do druhého dějství vstoupilo v bílých dresech jiné mužstvo. Svěřenci Marka Sýkory o poznání lépe bruslili a také snaha byla jasně patrnější. V pohodě přežili dvě oslabení a při jednom z nich se dokonce dostali do největší šance prostředního dějství. Kracík s Alešem Padělkem ujeli na jediného obránce třineckého týmu. Druhý jmenovaný ale zakončení neprovedl podle svých představ a namířil kotouč pouze do Bieglovy přilby. To už měl za sebou horkou chvilku i Petr Jež, který likvidoval akci druhého z bratří Padělků Ivana. V závěru třetiny se ještě ospalí třinečtí hráči dostali do šance Janem Peterkem. I tak však hráli prim především hosté. Gólově se ale k jejich smůle prosadit nedokázali. I po čtyřiceti minutách svítily na ukazateli skóre dvě jedničky.

Rozhodnout tak měla třetí třetina. Doslova vojenským krokem do ní napochodovali Oceláři. Ivan Padělek převzal u hrazení puk od Pácala a protančil s ním až mezi kruhy, odkud jej nekompromisně poslal pod horní tyč – 2:1. Třinečtí se ihned valili dál na Ježovu klec, ale i hosté se postupně otřepali a vrátili se do hry. Po sérii nemasných neslaných přesilovek na jedné i druhé straně přišla 53. minuta, v níž již viselo vyrovnání na vlásku. Kracík nejprve střílel z úhlu, aby jeho střelu dorážel Michal Důras. Radovan Biegl byl na místě. Domácí kotel ještě nestihl začít skandovat jeho jméno, a malý velký muž v třineckém brankovišti čelil megašanci, kterou měl opět Jaroslav Kracík. Svou ležérností a nervózním pojetí hry si ale Oceláři koledovali o obdržení branky již delší dobu. Jak se do lesa volá, tak se také z lesa ozývá. V 54. minutě vyslal před Biegla střílenou přihrávku David Mazanec a do její trajektorie vložil pohotově hůl Martin Adamský - 2:2. Slezanům však velela povinnost rvát se do útoku a prostě získat tři body. To se jim nakonec povedlo, když necelé čtyři minuty před koncem našel zpoza branky Polanský Tomáše Pácala, jenž stejně jako v pátek proti Pardubicím rozhodl o tříbodovém zisku pro Třinec - 3:2.


Ohlasy trenérů

Jan Daneček (asistent trenéra Třince): "Na Plzeň nám to letos nejde, hráče jsme proto nabádali, aby se vyvarovali chyb. Náš výkon sice excelentní nebyl, plně jsme bodovali, a to je důležité. Před závěrečnými čtyřmi zápasy nám tyto výhry prospějí."

Radim Rulík (asistent trenéra Plzně): "Nehráli jsme špatně, ale na body to nestačilo. Nedohráváme třetí třetiny, a to se dnes opět potvrdilo. Nedokážeme v plném nasazení hrát 60 minut, v závěru pak zbytečně inkasujeme po hrubých chybách a ani dnes to jiné nebylo. Škoda, za předvedený výkon jsme si remízu možná zasloužili."

Související články

Plzeň jede do Třince, utkání vysílá ČT

Preview

Aktuálně na webu

Aleksi Laakso

Aleksi Laakso opouští Plzeň, vrací se domů

Nick Malík

Brankářský tandem kompletní! Z Finska přichází Nick Malík

Dávid Hrenák

První posilou do brankoviště je Dávid Hrenák!