Ztráta vedení nás mrzí, ale jsme rádi i za ty dva body, říká Tomáš Mertl

Plzeň se dočkala, zlomila sérii nezdarů a poprvé se raduje z výhry v roce 2022. V duelu plném zvratů nakonec rozhodla po jedenácti vteřinách prodloužení.

„Přeci jenom je to hra tři na tři. Kluci šli dobře do brány, puk se tam hned odrazil a pro nás jedině dobře, že to bylo takto rychlé,“ popisuje netypicky rychle ukončené prodloužení Tomáš Mertl a dodává: „Chtěli jsme tu sérii nezdarů pochopitelně zlomit už v minulých zápasech, více jsme do toho asi dnes šlapali, podařilo se nám vstřelit nějaké góly a škoda jen, že jsme si ještě nepomohli nějakou přesilovou hrou.“

Jeho tým přitom musel hned od začátku duelu dotahovat náskok Rytířů, nakonec ale Škoda sama dvakrát o vedení přišla. „Musím říct, že to dnes nebylo vůbec nic jednoduchého. Kladno hrálo velice dobře, párkrát nás pořádně zamklo. Samozřejmě nás mrzí ztráta vedení, ale jsme rádi i za ty dva body,“ ohlíží se.

Sám přitom byl u tří ze čtyř branek indiánů v utkání, jednu po hezkém proskočení mezi obránci a povedené kličce i vstřelil. „Já byl již poměrně dlouho na ledě a nechtěl jsem nic vymýšlet. Když to Lukáš Kaňák dostal k mantinelu, najel jsem si na prostředek a obránci byli trošku roztažení. Sice mi do toho trošku sáhli hokejkou, ale nakonec mi vyšla i klička, tak jsem moc rád, že jsem alespoň trošku mohl pomoci týmu,“ vypráví.


Suma sumárum je výsledkem první výhra Plzně v novém kalendářním roce a mírná pojistka čtvrté příčky. „Samozřejmě je to pro nás důležité. Tím, že jsme nyní ztráceli, tak se na nás ostatní týmy dotáhly. My se tam samozřejmě chceme udržet a musíme nyní udělat zase šňůru výher,“ říká.

O další body měli modrobílí bojovat již v úterý před svými fanoušky se Zlínem, duel je však pro velkou marodku v týmu soupeře odložen. „Zregenerujeme, potrénujeme a připravíme se, abychom byli v plné síle do dalšího zápasu,“ neláme si však hlavu šikovný útočník. Tím by tak mělo být páteční západočeské derby.

Foto: Roman Mareš


Související články

Plzeň se v Chomutově postaví kladenským Rytířům!

Preview

KLA - PLZ 3:4pp - Cenná výhra, indiáni lepší Rytířů!

Report

Aktuálně na webu

Dávid Hrenák

První posilou do brankoviště je Dávid Hrenák!

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler