Z dneška se poučíme a jedeme dál, nevěší hlavy Jiříček s Kindlem

Energie dokázala v rámci prvního letošního derby Plzni zpřetrhat obě úspěšné série. A to jak tu pětizápasovou plnou výher, tak i tu bodovou, která čítala utkání dokonce osm.

Přitom Škoda nezačala v KV Areně vůbec špatně, vytvořila si v úvodu tři tutové šance, ve výsledku svého soka výrazně přestřílela. Ale svatyně domácích, jako kdyby dnes byla pro modrobílé zakletá. „Šancí byla spousta, musíme však pochválit gólmana soupeře, pochytal hodně šancí. Ale pozor, i Míra Svoboda nezachytal vůbec špatně! Navíc jsme mu ani moc nepomohli a musel tak předvést celou řadu těžkých zákroků,“ ohlíží se David Jiříček.

Celkově se tak za prvním letošním derby ohlíží kriticky. „Hodnocení je samozřejmě negativní, protože jsme nezískali žádný bod. Věřím, že v dalším utkání to bude lepší a získáme další,“ myslí ale dopředu. „Soupeř byl dnes asi trošku lepší, tak si zasloužil vyhrát. My se musíme poučit, zamakat na tréninku a jít do dalšího duelu s čistou hlavou,“ uzavírá.

Podobně to vidí i jeho spoluhráč Jakub Kindl: „Nic se nemění, teď jsme si to s klukama řekli, jedeme dál.“ Indiáni sice nebodovali poprvé od šestnáctého září, kapitán týmu ovšem potvrzuje známé rčení, že jedna vlaštovka jaro nedělá: „Myslím si, že zápas nebyl od nás vůbec špatný. Nechytli jsme ale první třetinu, poté se to těžko dohání. Vypracovali jsme si ovšem spoustu šancí, ale řadu gólovek neproměnili. Nemá cenu kvůli tomu věšet hlavu, jedeme dál.“

Poměr střel nakonec vyzněl i přes porážku lépe pro hosty (45:29), ani jeden šíp indiánů však nenašel svůj cíl. „Gólman Karlových Varů měl vynikající zákroky, ale také jsme mu to občas zjednodušili, když jsme z ideálních pozic ještě puky posouvali přihrávkami do stran. Góly padají ale z předbrankového prostoru – tam musíme být, dorážet a stínit,“ uzavírá.


Související články

První čtvrtina končí, Plzeň ji uzavře stylově v derby!

Preview

KVA - PLZ 3:0 - Vítězná i bodová série skončila v derby

Report

Aktuálně na webu

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler

Permanentní vstupenky 2024/25

Prodej permanentních vstupenek pro novou sezónu!