Nezáleží, kdo proti nám stojí, důležitá je jen výhra, říká hrdina duelu se Spartou Ludwig Blomstrand!

To byl zápas! Po čtyřiceti minutách ukazovala kostka nad ledem stav 1:3, nicméně v posledním dějství se odehrála jedna velká reklama na hokej. Výsledkem toho je velký obrat plzeňských indiánů, navíc Ludwig Blomstand dokázal vsítit hattrick za deset minut!

Škodovka z posledních 21 zápasů hned v devatenácti případech se Spartou dokázala bodovat a že by tomu mělo být jinak, tomu nenaznačoval ani úvod dnešního střetnutí. Plzeň do utkání vstoupila dobře. Hrál se vyrovnaný tvrdý hokej, jinak to pochopitelně se Spartou ani být nemůže. „Do zápasu jsme vstoupili dobře. Na Spartu jsme nastoupili s naší tvrdou hrou, přesně tak jak jsme chtěli. Dokázali jsme jít do vedení, leč poté jako bychom čekali na to, co s námi soupeř provede. Dovolili jsme Spartě vstřelit tři branky, což se nemělo stát,“ říká Ludwig Blomstrand.

Jenomže třetí třetina nabídla zcela odlišný hokej, než ty dvě předešlé. Švédský útočník dokázal dokonce vsítit hattrick za deset minut! Plzeň v poslední části využila dvě početní výhody a i díky nim Plzeň otočila skóre na konečných 5:4. „Sparta při oslabení hodně napadala Dzierkalse s Čerešňákem, tak jsme dali rychlou poradu a z toho vznikla situace, kdy se mně podařilo skórovat. Následně, když jsem viděl po mém gólu radující se střídačku, tak to bylo pro mě hodně silné.“ Blomstrand těžil také především ze hry svých spoluhráčů, na všechny své trefy dostal vynikající přihrávky. „Je super, když člověk vidí, jak se tvrdá práce vyplácí. Na góly jsem dostával skvěle pasy, jak od Filipa Suchého, tak od Martinse Dzierkalse,“ říká slova chvály na adresu svých spoluhráčů.


Blomstrand se díky dnešním gólům stal nejlepším plzeňským střelcem, v kanadském bodování je těsně za lotyšským Dzierkalsem. „Před samotnou střelou se ale odehraje spousta věcí, které trénujeme. Trenéři mě povzbuzují a pochopitelně i nabádají ať více střílím. Střílení na bránu je navíc zábava.“ Jak již bylo řečeno, Ludwig dokázal vstřelit tři branky za deset minut, což je celkem unikát. Povedlo se mu někdy již něco podobného? „Za deset minut jsem hattrick určitě ještě nedal. A poslední můj hattrick? To už si ani nevzpomínám, to už je hodně dlouhá doba,“ směje se Blomstrand.

Ustálila se i plzeňská sestava. Třetí úderná formace indiánů hraje ve složení Blomstrand - Thorell - Bulíř. Všichni aktéři si souhru začínají pochvalovat. „Gustaf má hlavu stejně nastavenou jako já. Nezáleží, kdo proti nám stojí, důležitá je jen výhra. V lajně nám to sedí, Michal Bulíř k nám perfektně zapadl. Lepšíme se zápas od zápasu.“ A jeho slova potvrzuje i předsezónní posila z Liberce Michal Bulíř. „Jsem rád, že mezi námi začala klapat spolupráce. Ludwig je silový hráč, má velice tvrdou střelu, kterou často a rád využívá, navíc na ledě má oči všude. Výborně si rozumíme i s Gustafem, naše trojka se ustálila, je vidět, že nás to poslední zápasy začalo bavit,“ říká Michal Bulíř.

Indiáni mají za sebou již čtrnáct odehraných kol, krom s Vítkovicemi už se utkali se všemi týmy. Co tedy může říct Blomstrand na adresu české ligy? „Když to můžu porovnat s ligami, kde jsem působil, tak česká liga je rychlejší. Člověk musí být silnější na puku a přemýšlet dopředu. Česká extraliga se mi líbí, je tu spousta zajímavých jmen jako Jágr, Krejčí, navíc v Plzni hraje Kuba Kindl. Je hezké sledovat, co všechno dokáží.“ A co říci na plzeňské fanoušky? „Osobně Plzeň se mi moc líbí, jsem rád za tu šanci zde hrát. Už, když jsem v létě do Plzně přicházel, tak jsem věděl, že v Plzni jsou skvělí fanoušci. Jsou fantastičtí,“ říká závěrem Ludwig Blomstrand.

Foto: Marek Švamberg


Fotogalerie

Související články

Domácí tetralogie začíná duelem se Spartou!

Preview

PLZ - SPA 5:4 - Reklamu na hokej rozhodl hattrickem Ludwig Blomstrand!

Report

Aktuálně na webu

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler

Permanentní vstupenky 2024/25

Prodej permanentních vstupenek pro novou sezónu!