Mladí indiáni si podmanili turnaj na jihu Čech!

Indiáni ročníku 2014 o druhém dubnovém víkendu odehráli turnaj v Českých Budějovicích, kde nakonec po velkých bojích brali zlato a bronz.

Turnaj se konal ve dvou dnech. V sobotu sehrál svou část A tým a v neděli B tým. Turnaj se hrál ve dvou skupinách, kde se hrály zápasy dvakrát patnáct minut, každá část se přitom se bodovala samostatně.

A tým v celém klání zaváhal pouze jednou. A to hned v úvodním utkání 1:2 s mužstvem HC Slovanem Ústí nad Labem, ve druhé patnáctiminutovce už ovšem uspěl 6:1. V dalších utkáních ve skupině porazili modrobílí Duklu Jihlava dvakrát 5:1 a Rebel Havlíčkův Brod 3:1 a 6:0.

V play off se již hrací doba počítala standardně na jeden výsledek a ve čtvrtfinále si Západočeši poradil s Hvězdou Praha 18:1. V semifinále opět narazili na Duklu Jihlava, kterou porazili 11:6. Ve finále na mladé indiány čekalo znovu mužstvo HC Slovan Ústí nad Labem, které si poradilo v semifinále s Motorem České Budějovice. Boj o titul měl neskutečný závěr, protože ještě minutu před koncem základní hrací doby prohrávali Západočeši o dva góly. Obrovskou bojovností vteřinu před koncem srovnali na 6:6 a musely tak rozhodnout samostatné nájezdy. Vítězný nájezd proměnil Josef Větrovský.

Nejlepším hráčem mužstva byl vyhlášen Václav Vítovec.

Sestava
Brankáři: Tobiáš Dlesk, Allan Dietl.
Hráči do pole: Jaroslav Kejř, Václav Vítovec, Matyáš Lambot, Jakub Juriga, Dominik Palek, Tobiáš Uxa, Josef Větrovský, Lukáš Krofta, Šimon Pohanka.


B tým hrál v neděli stejným systémem, v základní skupině skončil na třetím místě. S mužstvem HC Slovan Ústí nad Labem prohrál 1:2 a 1:3, s Duklou Jihlava zase 2:3 a 4:5. Ve třetím utkání zvítězil nad Rebelem Havlíčkův Brod 5:3 a 3:0.

Ve čtvrtfinále se modrobílí utkali s HC Hvězdou Praha, se kterou si poradili 10:3. V semifinále byli soupeřem opět ústečtí Lvi, kteří zvítězili 9:2. V západočeském derby o třetí místo s HC Meteorem Třemošná již ale indiáni opět dominovali a brali tak bronz po výsledku 8:3.

Nejlepším hráčem mužstva byl vyhlášen Marek Hofrajtr.

Sestava
Brankáři:
Pavel Hotěk, Eliška Hoťková.
Hráči do pole: Marek Hofrajtr, Pavel Hajný, Vojtěch Vašta, Matyáš Novotný, Jakub Halama, Matěj Zezula, Vítek Vávra, Sebastian Kust, Lukáš Novotný, Tomáš Vajskebr, Michal Pelikán, Jakub Novák, Adam Herian.

„Jsem rád, že jsme se mohli zúčastnit tohoto turnaje. Navíc se mohli zúčastnit všichni naši hráči. Byl to opět kvalitní turnaj, děti se zápas od zápasu neustále zlepšují, bojují za jeden tým, za znak, který nosí na prsou. V posledním utkání ukázaly, že žádný duel není ztracený a musí se vždy bojovat až do poslední vteřiny. Spolu s Tomášem Hofrajtrem se snažíme, aby děti chápaly hokej jako kolektivní sport a snažíme se, aby si všechny děti zahrály bez rozdílu výkonnosti. Aby měly rády sport, především hokej a neustále se posouvaly dál. Výsledky a posun jednotlivých hráčů nám ukázal, že je to správná cesta v souladu s metodikou, kterou máme nastavenou v klubu,“ hodnotí trenér malých indiánů Zdeněk Pata.


Související články

Osmáci vybojovali stříbro! Trenér Benák: Je to pro nás velký úspěch

Sezóna Z8 2023/2024

Deváťáci jsou stříbrní! Trenér Pejchar: V sezóně jsme neměli slabší období

SEZÓNA Z9 2023/24

Osmáci míří do finále! Trenér Benák: Je to odměna za celou sezónu

Osmáci před finále

Sedmý ročník Memoriálu Milana Kajkla opanovali sedmáci Škody Plzeň!

MMK - 3. den

Aktuálně na webu

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

Přípravné období

Plzeň odstartovala přípravu! Znám je i rozpis přípravnách duelů