Jekatěrinburg míří do Plzně!

Plzeň – Po roční pauze zavítají na západ Čech znovu i zástupci KHL, konkrétně hokejistů HC Avtomobilist Jekaterinburg.

Jekatěrinburg je hraničním městem mezi Evropou a Asií, přičemž polovina města je evropská a polovina asijská. Rozkládá se na řece Iseť při východním (asijském) úpatí střední části pohoří Ural.

Hokejový klub přilétne do Čech na soustředění v neděli sedmnáctého července, zpět se na cestu vydá přesně za čtrnáct dní, tedy dva dny po vzájemném utkání s indiány. Duel je naplánován na pátek 29.7 od 18:00. O den později se ještě ruský klub v HM Aréně utká od 15:00 hodin se slovenským Martinem.

Hráče Jekatěrinburgu čeká v Plzni dvoufázová dřina na ledě, na programu je ale například i bazén na Slovanech a další pomocné tréninky. Před rokem indiáni ve vzájemném duelu nestačili v poměru 0:5.

Samotný klub byl založen v roce 2006, tedy osmdesát let po tom plzeňském. Již za tři roky se vměstnal do KHL a prošla jím řada českých i explzeňských hráčů. Prvním byl Vladimír Hudáček, následoval například Tomáš Slovák, Angel Krstev, Josef Straka, Branislav Mezei a poslední sezóny zde působil i bratr plzeňského Jana, Jakub Kovář. Aktuálně jsou na soupisce Jan Buchtele a Petr Koukal. Tým je výhradně složen z ruských hráčů, kromě zmíněných výjimek zde působí již pouze Slovinec, Rok Tičar, Fin Tommi Kivistö a Švéd Niclas Andersén.

V poslední sezóně skončil Avtomobilist v Charlamovově divizi třetí, ovšem vypadl hned v osmifinále s pozdějším vítězem soutěže Magnitogorskem 4:3 na zápasy.


Související články

ŠKODA JS zůstává hlavním partnerem plzeňského klubu

ŠKODA JS

Útočník Ondřej Matýs pokračuje v HC Škoda Plzeň!

Smlouva Matýs

Podpis odchovance! Miroslav Indrák zůstává na západě Čech!

Smlouva Indrák

Filip Jansa bude plzeňský dres oblékat i v příští sezóně!

Smlouva Jansa

Aktuálně na webu

Adam Benák

Snad mi získané zkušenosti v příští sezóně pomůžou, přeje si Adam Benák

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!