Důležitá výhra, shodují se po zápase s Motorem Bulíř s Pavlátem

Naposledy v základní části se Plzeň utkala s českobudějovickým Motorem. Škodovka svého soupeře dokázala porazit 4:1, čímž vybojovala premiérové vítězství za tři body v roce 2022. Lví podíl na tom měli Michal Bulíř s Dominikem Pavlátem.

Konečně, dalo by se říci! Na sedmý pokus v novém roce se plzeňští hráči dočkali prvního vítězství za tři body. „Já si myslím, že jsme to měli v hlavách, protože to trvalo celý leden. Udělali jsme jen pouhé dva body na Kladně. Byli jsme stále čtvrtí i díky tomu, že máme odehráno více zápasů, ale dneska jsme to snad zlomili. Doufáme, že nyní přijde série tříbodových zápasů,“ hlásí po duelu s Motorem Michal Bulíř.

Škodovka do utkání vstoupila dobře, díky brance Filipa Suchého šla navíc v duelu do vedení. „My jsme první třetinu vyhráli 10:2 na střely, to jsem si říkal, že to asi bude pěkný zápas. Musel jsem se v bráně hodně hýbat, udržovat se v teplotě a koncentrovat se na každou ránu,“ říká Dominik Pavlát, který tentokrát dostal v utkání přednost, před svým kolegou.

V prostředním dějství Jihočeši zásluhou Gulaše dokázali srovnat, navíc měli spoustu šancí. Jak řekl hostující trenér Jaroslav Modrý, zde se lámal chleba. Plzeň poté dvakrát udeřila během třiceti vteřin, čímž udělala velký krok ke třem bodům. „Včera jsem se dozvěděl, že půjdu do brány. Jsem rád, že se mi povedlo pár dobrých zákroků. Po velké šanci Milana Gulaše jsme záhy dali na 4:1, tak jsem si v bráně trošku odfouknul,“ dodává Pavlát.

Slova chvály na plzeňského brankáře měl i Michal Bulíř, který dvěma góly dnešní utkání nakonec rozhodl. „Dominik chytal na jedničku. Dneska to byl jeho zápas, hrozně nám pomohl. Vždycky to je dobře, když máte vzadu někoho, o koho se můžete opřít. Jsem rád, že Dominik také dostal šanci a ukázal, co v něm je. Je to kvalitní, mladý gólman. Ještě toho má hodně před sebou,“ nešetří slovy chvály Bulíř.

Jak již bylo řečeno, plzeňský kanonýr dnes vstřelil dvě branky, jeho první trefa byla navíc vítězná. „Nastal závar v brankovišti, hráči nějak leželi na kotouči a dle mého nikdo ten puk neviděl. Vše bylo nepřehledné, nakonec se kotouč objevil u nohy gólmana a já byl nejspíš jediný, kdo ho viděl. Vzápětí to byla již snadná práce,“ popisuje svou trefu hráč s číslem 80 na zádech.

Dnešní výhra byla důležitá i v ohledu, že Škoda odrazila atak nebezpečně dotírajícího se Motoru. „Na tohle jsem osobně také myslel, když jsem naposledy koukal na tabulku. Tuším, že Budějovice mají nadále o dva zápasy méně, takže pro nás je dnešní výhra strašně důležitá. Dokázali jsme jim zase mírně odskočit, což je v boji o čtyřku důležité.“ Stejný názor má i maskovaný muž indiánů. „Výhra nad Budějovicemi se počítá, neboť Jihočeši se na nás nebezpečně tlačí. Musíme jet dál, nesmíme usnout na vavřínech a navázat na to v dalších zápasech,“ přeje si do dalších duelů Dominik Pavlát.

Člen první úderné formace se díky dnešním třem bodů dělí o průběžné první místo v kanadském bodování celé soutěže. „Lhal bych, kdybych řekl, že to nesleduji. Každý hráč kouká na své osobní statistiky. Jsem rád, že ty mé individuální body navíc pomáhají i týmu. Ve Varech se to nepovedlo, dnes už jo. Doufám, že budu prospěšný dál a týmu se bude nadále dařit,“ říká závěrem Michal Bulíř.


FOTO: Marek Švamberg



Fotogalerie

Související články

Zpátky do boje! Škodu čeká jihočeský Motor!

Preview

PLZ - CEB 4:1 - Škoda během půlminutky zadřela Motor!

Report

Aktuálně na webu

Noví trenéři HC Škoda Plzeň

Trenérský štáb odhalen! A tým nově povedou pánové Josef Jandač, Jiří Veber a Václav Pletka

Jan Šmucler

Náš projekt je dlouhodobý, věřím, že příští sezóna bude úspěšnější, praví Jan Šmucler

Permanentní vstupenky 2024/25

Prodej permanentních vstupenek pro novou sezónu!