Druháci i třeťáci kralovali na turnaji v Olomouci!

Nejmenší indiáni se mezi svátky vydali na cestu do Olomouce, kde se společně zúčastnili Vánočního kohoutího turnaje ročníku 2014/2015.

Hned v úterý sedmadvacátého prosince se po vánočních svátcích v Olomouci konal Vánoční kohoutí turnaj pro ročníky 2014 i 2015 a plzeňská Škodovka vyslala své zástupce do obou kategorií.

Dalšími týmy, které se tohoto turnaje účastnily, byly kromě domácích ještě hokejisté Přerova, Prostějova, Kopřivnice a Moravské Třebové. Hrálo se systémem každý s každým dvakrát patnáct minut a výsledky každého poločasu se započítávaly zvlášť.

Třeťáci pod vedením trenéra Zdeňka Paty prošli turnajem bez zaváhání a postupně si poradili s domácími Kohouty výsledky 10:1 a 12:2, Prostějovem 15:1 a 13:1, Kopřivnicí 6:5 a 7:5, Přerovem 12:5 a 13:3 a na závěr zdolali Moravskou Třebovou 8:2 a 6:1.

Sestava hráčů třetí třídy: Pavel Hotěk - Lukáš Krofta, Jaroslav Kejř, Dominik Palek, Josef Větrovský, Václav Vítovec, Šimon Pohanka, Matyáš Lambot a Michal Pelikán.


Druháci vedení trenérem Tomášem Hofrajtrem napodobili své starší kamarády a byť jednou zaváhali s týmem Kopřivnice, rovněž turnaj ovládli zcela jednoznačně. Kohouty skolili 7:1 a 5:2, Přerov 8:6 a 6:4, Prostějov 9:3 i 13:2, Moravskou Třebovou 12:3 a 16:4 a s Kopřivnicí se rozešli smírně 4:2 a 4:7.

Sestava hráčů druhé třídy: Linhart - Hofrajtr, Hajný, Netrval, Touš,Titl, Pašek, Hájek, Pulpan, Matějíček.

Západočeši posbírali i individuální ocenění, nejlepším brankářem ročníku 2014 byl organizátory vyhlášen Pavel Hotěk a hráčem ročníku 2015 Daniel Pašek.


Fotogalerie ZDE!


„Celý turnaj se konal v báječné atmosféře, fair play prostředí a vřelém přijetí plzeňských hokejistů místními organizátory. O tom svědčí i slova trenéra domácích Jan Littnera v rozhovoru pro klubový web HC Olomouc, kdy na dotaz, který ze soupeřů byl podle něj tím nejtěžším, odpověděl, že si myslí, že z toho, co viděl, byla určitě jinde plzeňská Škodovka. Obě kategorie zaslouženě vyhrály. Naši mladí hokejisté za své výsledky zaslouží velké uznání a to nejen za předvedené výkony, ale i proto, že i přes časné vstávání (od plzeňského zimního stadionu odjížděl autobus do Olomouce již v pět ráno) a konec turnaje byl až v sedm večer, na nich únava nebyla po celý turnaj vůbec patrná,“ hodnotí Zdeněk Pata.


Související články

Osmáci vybojovali stříbro! Trenér Benák: Je to pro nás velký úspěch

Sezóna Z8 2023/2024

Deváťáci jsou stříbrní! Trenér Pejchar: V sezóně jsme neměli slabší období

SEZÓNA Z9 2023/24

Osmáci míří do finále! Trenér Benák: Je to odměna za celou sezónu

Osmáci před finále

Sedmý ročník Memoriálu Milana Kajkla opanovali sedmáci Škody Plzeň!

MMK - 3. den

Aktuálně na webu

Rozpis TELH 2024/25

Nový extraligový ročník rozehraje Plzeň ve Vítkovicích

O Kapku lepší hokej

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

Přípravné období

Plzeň odstartovala přípravu! Znám je i rozpis přípravnách duelů