Derby! Škoda vítá na svém ledě Karlovy Vary

Poprvé v nové sezóně hrací týden Tipsport extraligy přinese i úterní kolo, které bude pro Plzeň navíc speciální, hostí totiž západočeské derby!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
27. září 2022
5. kolo Tipsport extraligy

Škoda mohla na jaře v březnu zaokrouhlit počet výher v derby před vlastními fanoušky na rovných deset, od prosince roku 2015 navíc s Energií neztratila ani bod. Ovšem nepovedlo se, Karlovy Vary zvítězily v LOGSPEED CZ Aréně 3:1. A lépe si vedly i v létě v přípravném utkání, kdy na stejném místě zvítězily 7:4.


Z tábora soupeře
Energie vloni zakončila své putování základní částí na posledním postupovém místě, tedy dvanáctém. To si vybojovala doslova v posledních dvou utkáních, když zvítězila v Plzni a následně v přímém souboji i s Litvínovem. V předkole play off čekaly Pardubice, které zvítězily 3:0 na zápasy - doma 3:2 a 4:2, v lázeňském městě pak postup stvrdily 3:2 v prodloužení.

Mužstvo přes léto doznalo několik změn. Do Brna odešel Jakub Flek, opačným směrem putoval Tomáš Bartejs. Martin Osmík zase zamířil do Sokolova, Tomáš Mikúš do Nových Zámků, Jiří Průžek do Šumperka a Patrik Parkkonen do Västeräs. Naopak na pomoc přišli ještě Dávid Gríger z Liberce, David Kofroň z Třince, Jozef Baláž z Nitry a David Bernad z Mladé Boleslavi. Naposledy na hostování do Sokola a Litoměřic zamířili Daniel Kružík a Dalimil Mikyska.

Nově seskládané mužstvo v přípravě odehrálo jedenáct střetnutí a pouze dvakrát nebodovalo - v Litvínově 2:5 a s Libercem 0:2. Na samotný úvod ještě přišel nezdar v nájezdech 0:1 v Sokolově, pak ale již tým pouze vyhrával - 3:1 pod Ještědem, stejným výsledkem s Litoměřicemi, 7:4 v Plzni, 5:2 na Kladně, 4:1 s Linzem, 3:2 po prodloužení s Norimberkem, 2:1 s Vervou a v generálce 4:3 po prodloužení s Rytíři.

Ovšem vstup do soutěže se Energetikům nevydařil, nejprve i přes vedení přišel debakl 1:6 na ledě Komety, nevyvedla se ani domácí premiéra proti Mountfieldu - 2:3. Naposledy ovšem Energie dobyla mistrovský led Třince. V neděli ještě měla sehrát utkání s Olomoucí, avšak pro nezpůsobilý stav kluziště musel být duel odložen.


Výsledky posledních zápasů
HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 2
(1:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 17. Kaše (Tomášek, Graňák), 42. Safin (Forman), 58. Řepík (Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.


HC Oceláři Třinec 1
HC Energie Karlovy Vary 2
(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Marcinko) – 7. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 35. O. Beránek (Vondráček, Rohan).
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Hamalčík) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).


Fotogalerie

Související články

PLZ - KVA 6:3 - Škoda půltuctem opanovala derby!

Report

Petr Kodýtek sestřelil Energii a říká: Věřím, že budeme ještě lepší!

Ohlasy

Aktuálně na webu

Reprezentace U16

Reprezentace U16 završila úspěšnou sezónu! Indián Kamas: Velká motivace nadále na sobě pracovat

Jakub Pour odchází

Jakub Pour se podruhé během své kariéry loučí s Plzní

Reprezentace U17

Reprezentace U17 válela ve Švédsku! Indián Úbl: Krásné zakončení sezóny, jsme spokojení